Laura Collett alsnog beste in Boekelo; NK titel voor Merel Blom

Het venijn zat bij Military Boekelo-Enschede weer eens in de staart. De Duitse Sandra Auffahrt kon als laatste starter in de springproef haar leidende positie niet vasthouden. De Engelse Laura Collett profiteerde en was na haar tweede positie van 2018 dit keer wel de beste met haar tienjarige bruine ruin London 52 (v. Landos). Auffahrt viel terug naar de vierde plek, achter de Australiër Christopher Burton met Clever Louis en Olympisch kampioen Michael Jung met Creevagh Dooley. Burton eindigde net als Laura Collett met een totaal van 26 strafpunten, maar werd tweede omdat hij in de crosscountry van zaterdag de optimale tijd van tien minuten twee seconden minder dicht benaderde dan de Engelse.

Zoals verwacht greep Duitsland de zege in de landenwedstrijd. Zweden pakte de eindprijs in de strijd om de FEI Eventing Nations Cup 2019. Zwitserland plaatste zich ten koste van de Belgen en Nederland voor de Olympische Spelen van Tokyo. Merel Blom greep met Ceda de nationale titel. In de strijd om het nationaal kampioenschap werd Jordy Wilken tweede met Burry Spirit en Raf Kooremans derde met Dimitri.

Laura Collett sloot een voor haar door pech overheerst seizoen met haar knappe triomf op een zeer welkome wijze af. Een traantje van geluk wegpinkend: “Eerlijk gezegd had ik voor het springen niet meer gedacht dat ik nog zou winnen, ook al omdat Sandra niet vaak een fout maakt. Het is geweldig, vooral voor mijn paard. Hij heeft dit echt verdiend.”

UITSLAGEN MILITARY BOEKELO

https://rechenstelle.de/en/agenda/2019/boekelo/

Foto: Laura Collett © Willem Pfeiffer/Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer