Mariënberg ontvangt streekgenoot Kloosterhaar

Komende zaterdag speelt Mariënberg thuis op het Westerpark tegen Kloosterhaar. De roodzwarte supporter, althans de voetballiefhebber die tenminste houdt van streek- en vooral regionaal getinte voetbalwedstrijden, kan de komende tijd zijn of haar hart ophalen.

Want Mariënberg voetbalt voor de winterstop nog zeven wedstrijden. Vijf daarvan zijn extra speciaal of misschien wel een beetje beladen vanwege vriendschappelijke, collegiale, familiaire of compleet andere (ver)banden. Na de onvervalste Kloosterderby volgt de altijd messcherpe strijd op de Wieke tegen Voorwaarts (Westerhaar).

Daarna komt het onbekende AJC’96 uit Losser op bezoek en verkassen de Westerparkbewoners een week later naar de huidige koploper Hellendoorn. Mariënberg sluit het voetbaljaar 2019 af met een mooi trio aan wedstrijden. Eerst Bruchterveld thuis daarna Bergentheim uit en op zaterdag 14 december is Mariënberg gastheer voor OZC Ommen.

Kloosterhaar is allang geen Kloosternarigheid meer, alhoewel….? Vorig seizoen was de thuiswedstrijd op 8 december 2018 een regelrechte thriller met een afloop die niet veel mensen hadden kunnen voorspellen. Een 4-6 verlies voor Mariënberg en een 4-6 winst voor Kloosterhaar. Het is maar net van welke kant je het vorig jaar bekeek. Het duel staat onder leiding van de heer John Schumer en de wedstrijd begint om 14.30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer