Natte aftrap seizoen AVT Lageveldlopen

Afgelopen zaterdag was de Lageveldloop-herfsteditie, de eerste van een serie hardloopevenementen op Het Lageveld in Wierden. De loop werd gecombineerd met heuse scholencrossrun op de 1.500 meter kidsrun. Helaas waren de weersomstandigheden niet geweldig, het was een natte herfstachtige dag. Voor de echte crosslopers fantastisch, maar voor de toeschouwers en organisatie was het wat minder. Ondanks dat veel lachende en tevreden gezichten.

Om 13.00 uur klonk het startschot voor de 10 kilometer, die uiteindelijk met een grandioze voorsprong op de rest, werd gewonnen door Danny Koppelman van het StepOne Runningteam in een tijd van 33.52. Leon Sanderman van AV Rijssen finishte als 2e in een tijd van 37.24. De eerste dame op de 10km, Evelien Engbers, finishte in een mooie tijd van 47.40.

Om 14.15 uur ging de 2,5 km van start. Laura Boers en Eline Wessels stonden vorig jaar nog aan de start van de 1.500 meter en nu op deze voor hun nieuwe afstand. Ook op de 2,5 km is Laura Boers van het StepOne Runningteam onverslaanbaar. Zij finishte als snelste in een tijd van 11.00. Eline Wessels van AV Rijssen werd 2e in een tijd van 12.41. Bij de jongens/mannen werd Max Swabedissen van AV Rijssen eerste met een tijd van 9.29.

Rond 14.00 uur kwamen de eerste groepjes kinderen het Lageveld opgelopen, gespannen koppies! Om 14.45 uur stonden er 71 kinderen aan de start voor de 1.500 meter kidsrun en scholencrossrun. Er werd fanatiek gestreden. Tot aan de prijsuitreiking was het erg spannend welke scholen er gewonnen zouden hebben! Uiteindelijk gingen het jongensteam MOAD FC van CBS Shalom uit Vriezenveen én het meisjesteam De Strijders van CBS Shalom uit Vriezenveen er met de wisselbokalen vandoor. Het jongens-/mixteam The Eltheto Gang van CBS Eltheto uit Vriezenveen werd 2e en het jongensteam The Runners van CBS Shalom uit Vriezenveen werd 3e. Het meisjesteam VSCO girls van CBS Shalom werd 2e. Prachtige prestaties!

De 1.500 meter in de categorie jongens t/m 9 jaar werd gewonnen door Kris Nijzink uit Rijssen met een tijd van 6.15. Bij de meisjes won Sophie Willems met een tijd van 6.32. In de categorie 10 t/m 12 jaar won Jorn Smalbrugge uit Hasselt bij de jongens met een tijd van 6.01 en bij de meisjes Sylke Meijer van de Kluinveenschool uit Wierden met een mooie tijd van 7.08.

Om 15.00 uur ging de 5 km van start, dit seizoen 1 ronde over Het Lageveld en de favoriete afstand van de meeste lopers deze dag. In een spannende strijd was het Henk Smalbrugge van ACO van Elderen in een tijd van 17.35 met daarachter Jan Hiltjesdam van AV Rijssen als 2e met een tijd van 17.58. Gido Scherphof van het ZorgSaam Runningteam eindigde als 3e in een tijd van 18.35. Bij de dames was het een nek-aan-nek strijd tussen de atleten van ACO van Elderen Naomie Heidema in een tijd van 19.52 en Yvonne Meijer in een tijd van 19.53.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag! De volgende loop is de Lageveldloop by night op maandagavond 30 december. Geen wedstrijd, maar een leuke funrun in het donker op Het Lageveld. Kinderen (onder begeleiding) en wandelaars zijn ook welkom. Start 19.30 uur.

De uitslagen van zaterdag 12 oktober zijn te vinden op uitslagen.nl. De uitslagen van de scholencrossrun en meer informatie is te vinden op www.lageveldlopen.nl.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer