Nederlandse team gooit spannende wedstrijden in Ierland maar valt buiten de prijzen

De Nederlandse klootschieters die afgelopen week naar Ierland zijn afgereisd voor de King & Queen of the Roads, hebben daar spannende wedstrijden gegooid. Uiteindelijk keerde het team helaas zonder prijzen terug naar Nederland, maar kunnen de sporters allemaal hun individuele leermomenten meenemen in de kwalificatiereeks voor het EK 2020.

Bij de dames kwam Silke Tulk in actie. Voor de elfde keer op rij was zij geplaatst voor de halve finale. Dit jaar was ze automatisch geplaatst, omdat ze vorig jaar de titel wist te winnen. In de halve finale wist ze overtuigend af te rekenen met haar Duitse concurrente Anke Klöpper en de Noord-Ierse kampioene Dervla Mallon. In de finale trof Tulk een oude bekende; Kelly Mallon. Mallon en Tulk kennen elkaar door en door, ze troffen elkaar minstens tien keer in een onderlinge wedstrijd.

Na drie schoten in de finale lag Silke Tulk een schot voor op haar Ierse concurrente. In de big corner; na vijf schoten, was het schot er net weer uit. Hierna produceerde Mallon drie wereldballen op rij. De voorsprong voor Tulk verdween en voor het eerst in de wedstrijd keek ze tegen een achterstand aan. Deze maakte de klootschietster uit Albergen weer goed, twee schoten voor het einde was het onderlinge verschil nog maar twee meter. Een iets mindere bal van Tulk zorgde voor een voorsprong voor Mallon.

De laatste worp van Tulk was prachtig; ze belandde echter een paar meter voor de finishlijn. Mallon moest nog een goed schot produceren om de finishlijn te halen en dit deed ze. Met een onderling verschil van amper 30 meter werd het duel beslist in het voordeel van de Ierse Kelly Mallon. Zij won voor de zevende keer deze titel; Tulk blijft door haar nederlaag steken op vier titels.

Bij de heren kwam debutant William Hobbelink in actie. Hij moest in de eerste halve finale afrekenen met de Ierse Aidan Murphy en de titelverdediger Thomas Mackle. Op voorhand een pittige wedstrijd, omdat beide Ierse heren de titel al meerdere keren gewonnen hadden. Hobbelink begon geweldig sterk aan zijn wedstrijd en na twee schoten lag hij zelfs aan kop! Bij de No-Play line lag hij nog steeds aan de leiding op de beide Ierse kampioenen, een geweldig sterkt begin van de klootschieter uit Beuningen. Hierna kwam het lange rechte stuk, waar William iets meer moeite mee had. Zijn kloot sprong weg op het ruwe, waardoor hij veel meters verloor op de beide Ieren.

In de big corner besliste Murphy de wedstrijd. Hij kon mooi door de bocht, terwijl Mackle en Hobbelink net voor de bocht bleven liggen. Hier pakte hij een schot voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. Even verderop was het Thomas Mackle die de hand van Murphy schudde, omdat hij meer dan een schot achter lag en het niet meer in kon halen. Hierdoor waren er nog maar twee mannen in competitie. William lag echter al wel een schot achter, maar opgeven is geen optie. Hij gooide nog een prima restant van de wedstrijd, maar kon helaas niet voor een stunt zorgen door beide Ieren te verslaan.

De Nederlandse jeugd deed mee aan de Youth International Triple Crown wedstrijd. In hun wedstrijd nam het Nederlandse duo Mirco Breuker en Suzan Zieverink het op tegen de Duitse duo Marian Jahnke en Mayra Petersen en tegen het Ierse duo Hannah Sexton en Wayne Parks. Suzan schoot af voor Nederland en bleef gelijk met de Ierse, net iets achter op de Duitse dame. Opvallend was dat alle duo’s ervoor kozen om met het meisje af te gooien en daarna de jongen te laten spelen. Na drie schoten leidde het Nederlandse duo de wedstrijd, na vijf schoten lagen ze op de derde plek. Bij de big corner hadden de Ieren de beste uitgangspositie en lagen de Duitsers en Nederlanders iets achter.

Na een geweldig schot van Mirco pakte Nederland de leiding weer na acht schoten. Suzan volgde en de voorsprong kon worden uitgebouwd. Na 11 schoten lag Nederland nog steeds aan kop, samen met Ierland hadden ze een grote voorsprong op Duitsland. Het twaalfde schot van Ierland was een geweldig schot, waarmee zij de leiding overnamen van het Nederlandse duo. Het veertiende en vijftiende schot van Nederland was een schot dat samen één had moeten zijn. Een misser van zowel Mirco als Suzan zorgde ervoor dat Ierland een schot voorsprong kon pakken. Omdat de finish in zicht was, kon het Ierse duo de winst al niet meer ontgaan. In een spannende wedstrijd werd het Nederlandse duo tweede; Duitsland pakte de derde plaats.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer