Regerend Europees kampioenen klootschieten zijn erbij in 2020

Rob Scholten en Silke Tulk mogen beide hun Europese titel proberen te prolongeren tijdens het komende EK Klootschieten. Voor hen gold, net als voor de andere sporters, een kwalificatieplicht. De vier beste resultaten van zes selectiewedstrijden tellen mee voor de eindrangschikking. Bij de heren wist Rob Scholten (KV Niej Haarbig) alle vier selectiewedstrijden tot nu toe te winnen, Tulk (KV Kleine David) deed hetzelfde bij de dames. Hiermee zijn twee wedstrijden voor het einde tevens de winnaars van de Grolsch Champions Tour op het veld bij de dames en de heren al bekend.

Imke Haring o/g Brugger (KV Vooruitzicht) heeft het eerste ticket voor het EK bij de meisjes binnen. Vandaag pakte ze wederom twee dag overwinningen, de vorige beide wedstrijden werden ook door haar gewonnen. Hiermee plaatst 15-jarige talent uit Oldenzaal zich voor haar eerste Europese Kampioenschappen Klootschieten. Bij de jongens kon op de voorlaatste dag nog geen enkel ticket worden veiliggesteld. Hier liggen de uitslagen zo dicht bij elkaar, dat de laatste wedstrijddag uit moet wijzen wie zich plaatsen. Het EK wordt van 22 tot en met 24 mei 2020 gehouden in het Duitse Schleswig-Holstein.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer