Ruime overwinning De Tukkers bij Avanti Wilskracht

De Tukkers boekte afgelopen zondag de eerste competitiezege. Avanti Wilskracht werd met duidelijke cijfers verslagen: 0-4. De zwart-witten begonnen uitstekend aan de wedstrijd, want na 8 minuten lag de bal al in het netje. De doelman van Avanti bokste uit een vrije trap de bal voor de voeten van Wout Borgerink. De aanvoerder van De Tukkers controleerde de bal en schoot met zijn linker hard raak: 0-1.

De thuisploeg kreeg na ongeveer 20 minuten spelen de eerste goede mogelijkheid. Een voorzet vanaf de linkerflank werd bijna binnen getikt. Doelman Rens Davina wist door een knappe redding zijn doel schoon te houden. De Tukkers had wel een licht overwicht, maar hoogstaand was het allemaal niet van beide kanten. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Tymo Schär nog een schotpoging om de score te verdubbelen. Zijn inzet ging een half metertje naast het doel.

Vlak voor de rust lukte het Sjoerd Visschedijk wel om de score uit te breiden. Jelle Hulskotte nam het vijandige doel onder vuur. De doelman bracht redding en in de rebound zette Hulskotte de bal hard voor. Sjoerd Visschedijk stond bij de tweede paal vrij en kopte goed binnen: 0-2.

De ploeg uit Glanerbrug probeerde in het begin van de tweede helft nog een goal te forceren, maar wist de verdediging van De Tukkers niet aan het wankelen te brengen. Behoudens een vrije trap die Rens Davina keerde werd Avanti eigenlijk niet meer gevaarlijk. Aan de andere kant hing er een derde Albergse treffer in de lucht. Kjell Huisman zag zijn schot gered worden door de doelman en Tim Haarhuis schoot via een verdediger de bal over het doel.

Uit een corner besliste Marco Stege de wedstrijd definitief. Hij nam de bal ineens op de schoen en zag de bal prachtig de bovenhoek ingaan: 0-3. Wout Borgerink maakte er vlak voor het einde nog 0-4 van. Hij wist een corner goed binnen te koppen en dus kon De Tukkers voor het eerst dit seizoen een driepunter bijschrijven. Komende zondag speelt De Tukkers thuis tegen WVV’34.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer