SVZW ontvangt KHC

Komende zaterdag speelt SVZW opnieuw thuis. De tegenstander is dan KHC uit Kampen. Drie clubs uit Kampen komen dit seizoen uit in de 1e klasse D. KHC, Go Ahead Kampen en Dos Kampen. Zaterdag komt er dus voor de eerste keer dit seizoen een club uit Hanzestad Kampen naar Wierden. KHC komt nu voor het 6e seizoen uit in de 1e klasse. Al die jaren is Herman Oosterhaar (foto) de trainer. Hij is nu bezig aan zijn 8e seizoen in dienst van Voetbalvereniging Kampen Hercules Combinatie. De laatste jaren eindigde KHC in de middenmoot van de 1e klasse. Dat is een positionering waar de club heel tevreden mee is. Er is geen ambitie om nog hoger te gaan spelen.

Ook dit seizoen zal dat weer de doelstelling zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk de wedstrijden tegen de andere twee clubs uit Kampen. Daar zal veel aandacht voor zijn. Punten halen in deze ontmoetingen zal heel belangrijk zijn. Want nederlagen in derby’s worden je altijd lang nagedragen. KHC kijkt tevreden terug op de voorbereiding en de bekerwedstrijden. De volgende bekerronde werd bereikt. In die ronde speelt KHC thuis tegen DETO Twenterand. De start van de competitie was echter heel slecht voor KHC. In Apeldoorn werd met 7-1 verloren van CSV. Afgelopen zaterdag speelde KHC met 0-0 gelijk tegen plaatsgenoot DOS Kampen. In de competitie moet KHC de draai nog vinden.

SVZW slaagde er ook in om de volgende bekerronde te halen. Uit de loting kwam naar voren dat Longa’30 uit Lichtenvoorde op 16 november de tegenstander zal zijn. De wedstrijd in Wierden begint om 17:00 uur. Maar voor deze wedstrijd staan er nog 6 competitiewedstrijden op het programma. De derde competitiewedstrijd is de thuiswedstrijd tegen KHC. In tegenstelling tot KHC begon SVZW wel goed aan het nieuwe seizoen. In Doetinchem werd DCZ’68 met 1-5 verslagen. Echt moeilijk had SVZW het niet in die wedstrijd.

Afgelopen zaterdag was er opnieuw winst. CSV Apeldoorn werd met 4-2 verslagen. Ook in deze wedstrijd zag het er aanvallend goed uit. Maar ook nu weer bleek dat je verdedigend goed moet blijven staan, want anders straffen tegenstanders foutjes meteen af. Ook KHC heeft een paar spelers die makkelijk scoren. Kansen zijn aan Burak Alp en Ozhan Kardag wel besteedt. Wanneer SVZW de vorm van afgelopen zaterdag vasthoudt moet het mogelijk zijn om ook deze wedstrijd te winnen De wedstrijd tegen KHC begint om 14:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer