TOP wint topper van HKC

Afgelopen zaterdag stond voor TOP de topper tegen mede koploper HKC uit Hengelo op het programma. Beiden ploegen draaien tot zover een goed veldseizoen en hebben na 5 speelrondes 8 punten. Beide coaches van zowel TOP als HKC hebben een verleden bij tegengestelde clubs.

Op een regenachtig sportpark de Bosrand begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. De eerste aanvalsvakken van beide ploegen draaiden de gehele wedstrijd niet. Het eerste doelpunt liet daarom lang op zich wachten. Pas na ruim 10 minuten spelen wist HKC de score te openen. TOP bracht de stand halverwege de eerste helft op 1-1. TOP wist na de eerste vak wissel direct 2 keer snel te scoren en bracht de stand op 3-1. Het duurde even voordat er weer gescoord werd. HKC deed dat als eerste gevolgd door een score van TOP. Vlak voor rust bracht HKC de stand op 4-3. Met deze magere stand gingen de spelers aan de thee.

Direct na rust promoveerde HKC haar eerste aanval tot een doelpunt. Al snel in de 2de helft bracht TOP meer lengte in de ploeg. Dit resulteerde in meer en betere kansen. TOP kwam weer op voorsprong. Maar het was weer HKC dat gelijk wist te maken. Dit was het spelbeeld van de wedstrijd. TOP kwam op voorsprong en HKC wist gelijk te maken. HKC wist halverwege de 2de helft de rollen even om en draaien en kwam voor het eerst op voorsprong bij een stand van 8-9. Lang duurde die voorsprong niet en TOP wist gelijk te maken en niet lang daarna weer op voorsprong te komen.

Tegenvaller voor TOP was het uitvallen van aanvoerder Martin Bakker die door een ongelukkige actie de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten. Net als in de wedstrijd tegen ELKO brak er een spannende slotfase aan. HKC maakte weer gelijk gevolgd door een score van TOP 11-10. HKC wist nog eenmaal gelijk te maken maar in de slotminuut van de wedstrijd wist TOP nog eenmaal op voorsprong te komen door een afstandsschot. HKC kreeg nog enkele kansen maar wist ditmaal niet de gelijkmaker te noteren. Eindstand 12-11.

Komende zaterdag moet TOP naar Zwolle. Het sterke Oranje Zwart staat dan op het programma. Aanvang van deze wedstrijd is 15:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer