Topevenement De Dinkel in vernieuwd Dorper Esch

Het sportcomplex “Dorper Esch” in Denekamp wordt gerenoveerd en als onderdeel daarvan is het oude wedstrijdbad enkele maanden geleden gesloten. Ondertussen is al een nieuw 6 banen 25 m.- wedstrijdbad met meer ruimte om het bad (inclusief tribune) in gebruik genomen.

Zwemclub De Dinkel heeft zich ten doel gesteld om in het nieuwe bad jaarlijks een zwemwedstrijd op internationaal niveau te gaan organiseren. Dit jaar wordt gestart met een eendaagse wedstrijd en deze 1e Internationale DINKEL SWIM MEET wordt gehouden op zaterdag 30 november a.s.

De wedstrijd zal ’s morgens om 9 uur beginnen en het einde staat gepland om ca. 18 uur. De organisatie is al maanden bezig om voor de deelnemers een leuke en attractieve wedstrijd neer te zetten en om een sterk deelnemersveld aan de start te krijgen. Er wordt een aantrekkelijk afwisselend wedstrijdprogramma aangeboden en er zal elektronische tijdwaarneming worden gebruikt. Als afsluiting van de wedstrijd worden op alle 100 m. nummers junioren- en seniorenfinales gezwommen, in een mooie ambiance (met muziek- en lichtshow). Mede dankzij de steun van de sponsors Arena en De Zwemspecialist kan een fraai prijzenpakket beschikbaar worden gesteld, waarbij er voor de senioren zelfs geldprijzen te winnen zullen zijn.

 

Met deze wedstrijd wil de organisatie zwemmers, die op nationaal en regionaal niveau zwemmen, een podium bieden, waar ze zich kunnen meten met de concurrentie uit binnen- en buitenland. Daarbij wordt ook nadrukkelijk gedacht aan de kleinere verenigingen, die zwemmers op nationaal en regionaal niveau hebben. Al ruim 20 verenigingen uit Nederland en Duitsland hebben de wedstrijd op hun zwemagenda gezet en/of toegezegd dat ze komen. De hoofdklasseclubs Orca Leeuwarden, ZPC Hoogeveen, ZPC Amersfoort, PSV Eindhoven, Dedemsvaart AC en natuurlijk De Dinkel zelf zullen acte de presence geven, evenals andere clubs uit het hele land. De Duitse deelname bestaat op dit moment uit TVE Greven en Aachener SV 06, maar clubs kunnen zich nog tot half november melden.

Deze 1e Internationale DINKEL SWIM MEET moet een opstapje gaan worden voor een meerdaagse internationale wedstrijd in 2020, die dan eind oktober/begin november zal worden georganiseerd. Het is de bedoeling dat hiervoor het wedstrijdprogramma zal worden uitgebreid en dat een groot aantal sterke buitenlandse ploegen zal worden uitgenodigd. Nadat EUREGIO-circuit, Twente-circuit en het Twente Open van de zwemkalender zijn verdwenen, is er in deze regio een grote behoefte aan niveauwedstrijden en deze DINKEL SWIM MEET kan helpen om in deze behoefte te voorzien.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer