Voorbeschouwingen overige wedstrijden zaterdag eerste klasse D

Zaterdag staat de derde speelronde in de 1e klasse D op het programma. Na twee wedstrijden is het moeilijk om al bepaalde conclusies te trekken. Wel staan er wel 3 ploegen , SVZW, Bennekom en WHC, bovenaan die daar ook verwacht werden. Pas na ongeveer 6 a 7 gespeelde wedstrijden is het mogelijk om te zeggen hoe de krachtsverhoudingen er uit zien.

CSV Apeldoorn – Hierden

CSV Apeldoorn speelt altijd goede wedstrijden op het eigen veld. De steun van de 12e man is daarbij heel belangrijk. Hierden was afgelopen zaterdag niet bij machte om punten te halen tegen DFS. Hierden is op zoek naar de eerste winstpartij van deze competitie. Het lijkt er niet op dat het zal lukken om te winnen in Apeldoorn.

DTS Ede – Bennekom

Een echte derby staat er op programma in Ede. Beide clubs willen graag bovenin meedraaien in de 1e klasse. DTS speelde zaterdag niet slecht tegen WHC, maar na een rode kaart lukte het niet om punten te pakken in Wezep. Bennekom won met 4-0 van DZC’68. Derby’s voorspellen is altijd lastig, dus daarom is de keuze op een gelijkspel gevallen.

DOS’37 – Nunspeet

Beide clubs kennen elkaar al uit voorgaande seizoenen. Allebei hebben ze 3 punten uit 2 wedstrijden. Winst zou inhouden dat er een sprong op de ranglijst kan worden gemaakt. Op papier zijn beide teams gelijkwaardig. Het thuisvoordeel geeft hier de doorslag. Winst voor de thuisclub.

DOS Kampen – DZC’68

Dos Kampen is goed begonnen aan het seizoen. Uit de eerste twee wedstrijden werden 4 punten gehaald. DZC’68 heeft het moeilijk in de 1e klasse. De jonge selectie zal nog wat stappen moeten maken om zich te handhaven in deze klasse. DOS Kampen heeft de kwaliteiten om deze thuiswedstrijd winnend af te sluiten.

Go Ahead Kampen – SDV Barneveld

De thuisclub speelde zaterdag met 3-3 gelijk tegen DOS’37. Een gelijkspel waar men, gelet op de wedstrijd, wel tevreden over was. Ook SDV speelde afgelopen zaterdag gelijk. Dat was het tweede gelijkspel op rij. Winst daar gaan beide clubs voor in deze wedstrijd. Na een spannende wedstrijd staat er een gelijke stand op het scorebord.

WHC – DFS Opheusden

Deze beide clubs kwamen vorig seizoen nog uit in de hoofdklasse. Ze willen allebei ook graag weer terug keren op dat niveau. Deze zaterdag zal blijken wie op dit moment de sterkste is van de twee. Er lijkt niet verschil te zijn deze teams. WHC is thuis moeilijk te verslaan. Dat zal DFS ook gaan merken. De winst is voor de mannen van WHC trainer Wiljan Mossing Holsteyn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer