WVC Volley H strijdend ten onder tegen Volga

Afgelopen weekend stond Weghorst Makelaardij WVC heren de 3de wedstrijd van het seizoen op het programma, een uitwedstrijd tegen Volga H1. WVC moest het vandaag stellen zonder de geblesseerde Peter Oosterhuis, maar met jeugdig talenten Ivar Wilgenburg en Mart Wassink. Dit betekende wel een beetje sleutelen aan de opstelling (5-1 spelletje, Rik Buijse op mid, Hans Gelten op diagonaal), maar dat verzwakte het team niet.

De eerste set gaf dit ook direct aan. Het spelletje van Volga is lekker powerful waarbij veel komt via de harde klappen van de 2 buitenaanvallers en diagonaal. Af en toe een tactische bal of een bal via midden. De zwakste schakel is bij Volga de spelverdeling. WVC moest zeker in het begin nog wel zoeken naar het juiste ritme wat leidde tot een duidelijk 9-4 achterstand. Maar het spel van de tegenstander ligt WVC wel en met hard knokken en kansen benutten werd de achterstand ongedaan gemaakt en volgde een spannende slotfase. Helaas viel het kwartje de verkeerde kant uit. Op het eerst setpoint van Volga volgde een moeilijk duel aan het net, waarbij de scheidsrechter in het nadeel van WVC floot: 25-23 verlies.

Toch werd de goede lijn doorgetrokken. Het spelletje veranderde niet, maar Volga werd gaandeweg meer gefrustreerd omdat WVC toch meer tegenstand bood dan verwacht. WVC had ook de hele set initiatief en bouwde dit langzaam verder uit in punten. Ondanks wat dubieuze beslissingen van de 1ste scheidsrechter of een blessure bij Volga bleef WVC geconcentreerd spelen. Rik Buijse vond het kleine gaatje op de rechtdoor, iets wat door de verdediger op de 4 meter niet werd verwacht…hij ging gestrekt. De set werd gepakt met mooie cijfers: 19-25.

De 3de en 4de set leken erg veel op elkaar. WVC knokte voor elk punt en kreeg ook geregeld de handen op elkaar. Zo maakte Ivar Wilgenburg een mooi punt met een killblock op hun diagonaal, sloeg Hans Gelten vanuit elke positie de bal touche via het blok (tot grote ‘frustratie’ van het slachtoffer) en liet Wiljen Veldhuis zijn spierballen zien bij een druk-duelletje aan het net. Het heeft allemaal bijgedragen aan een leuke wedstrijd en ook de mentaliteit en sfeer was super. Volga speelde vrij constant, bleef met veel power spelen, had de mogelijkheid om flink te wisselen, en trok in beide sets toch met ruime cijfers aan het langste eind: 25-14 en 25-19.

Zeker aan het eind van de laatste set was bij WVC de rek uit het team. Jammer, er had meer in gezeten en misschien was een puntje extra ook verdiend.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer