Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen met hakken over de sloot

De zaalvoetballers van Excelsior’31 boekten vrijdagavond alweer de vijfde zege van het seizoen. In Sporthal de Reggehal versloeg HZV/Het Vennewater uit Heiloo met 4-3. Excelsior’31 speelde geen grootse wedstrijd, maar op inzet konden toch drie punten worden bijgeschreven. Door het verlies van medekoplopers Leekster Eagles en LTC Assen gaan de Rijssenaren nu alleen aan kop in de eerste divisie.

De bezoekers uit Heiloo begonnen fel aan het duel. Voordat iedereen goed op zijn plaats zat op de tribune, keek Excelsior’31 na luttele seconden al tegen een 0-1 achterstand aan. Excelsior’31 wordt langzaam wakker en heeft vervolgens een licht overwicht, maar creëert geen grote kansen. De uitploeg daarentegen is in de omschakeling steeds dreigend, maar doelman ter Stal voorkomt een grotere achterstand. In de slotfase van de eerste helft dringt Excelsior’31 meer aan, maar Serhat Sakru en Jan Borghuis weten hun schietkansen niet te verzilveren. Ook HZV/Het Vennewater weet geen raad met een aantal schietkansen. Excelsior’31 lijkt de rust in te gaan met een achterstand, maar het krijgt door een eigen doelpunt van HZV/Het Vennewater de gelijkmaker in de schoot geworpen: 1-1.

Het spel in de tweede helft is ook rommelig, maar voor de toeschouwers wel enorm spannend. Excelsior’31 neemt het heft in handen en wil zo snel mogelijk de voorsprong forceren. Dit gebeurt ook nadat een speler van de uitploeg een handsbal maakt in het strafschopgebied. De toegekende strafschop wordt binnengeschoten door Jan Borghuis: 2-1. Heel lang kunnen de Rijssenaren niet genieten van deze voorsprong, want een afstandsrollertje wordt door iedereen gemist en rolt langzaam in het doel: 2-2. Enkele minuten later is het Lucas Aydin die de verdediging van HZV/Het Vennewater te slim af is na een strakke voorzet van Jan Borghuis: 3-2.

Maar ook nu is het weer de uitploeg die razendsnel langszij komt. De verder prima keepende Willard ter Stal verkijkt zich op een schot vanaf de zijkant en ziet de bal via zijn handen in het doel verdwijnen: 3-3. Wederom is het Lucas Aydin die Excelsior’31 met nog dertien minuten te spelen weer op voorsprong zet: 4-3. Een doelpunt die identiek is aan zijn eerste treffer, waarbij Jan Borghuis weer een perfecte voorzet aflevert. Excelsior’31 vergeet vervolgens om de marge naar twee doelpunten te tillen, maar de Rijssenaren komen ook zelf een aantal keren goed weg. Keeper Willard ter Stal houdt zijn team op de been. Het einde van de wedstrijd nadert, waarbij de bezoekers tien seconden voor tijd nog een enorme kans krijgen op de gelijkmaker. De bal wordt net naast het doel geschoten, waardoor Excelsior’31 enigszins gelukkig met 4-3 weet te winnen.

Door de nederlagen van Leekster Eagles en LTC Assen voert Excelsior’31 nu alleen de ranglijst aan in de eerste divisie. De stand aan kop is als volgt: 1. Excelsior’31 (6-15), 2. Texel’94 (6-14), 3. Zeemacht (6-13), 4. Leekster Eagles (6-12), 5. LTC Assen (6-12) en 6. HZV/Het Vennewater (6-10).

Komende vrijdag 8 november staat de zevende speelronde op het programma. Excelsior’31 reist dan af naar Zwolle voor de wedstrijd tegen IFC/Zwolle. Het duel in het Landstede Sportcentrum begint om 21.30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer