Apollo 8 2 en Dynamo Tubbergen maken er in Borne een mooie wedstrijd van

Nadat Dynamo Tubbergen vorige week een uitstekend bekertoernooi gespeeld had, maar helaas niet door bekeren, stond er zaterdag weer een Twentse derby op het programma. In Borne was Apollo 8 2 de tegenstander. Het ging vanaf het begin meteen gelijk op, dan stond Dynamo een paar punten voor dan Apollo 8. Er werden mooie rally’s gespeeld en het bleef tot aan de laatste punten erg spannend. Uiteindelijk trok Apollo 8 aan het langste einde en won de eerste set met een klein verschil 25-23.

In de tweede set gingen de dames uit Tubbergen weer met goede moet het veld in. Er werd goed gespeeld en er werden mooie punten gemaakt door beide ploegen. Vanaf het begin van de tweede set werd duidelijk dat Dynamo Tubbergen en Apollo 8 2 vandaag erg aan elkaar gewaagd waren.Ook deze set bleef het tot aan de laatste punten gelijk op gaan en was het tot aan het laatste spannend en de vraag wie deze set naar zich toe trok. Dit keer lukte het Dynamo om met een klein verschil de set te winnen, 23-25.

De wedstrijd kon nog alle kanten op gaan, en dat ging het ook. Hoe spannend de eerste twee sets waren, zo tegenovergesteld waren de derde en vierde set. In de derde set was Dynamo oppermachtig. Aan Tubbergse kant ging alles goed en met de service werd Apollo 8 2 onder druk gezet en de ene naar de andere bal werd binnen geslagen. Binnen iets meer dan een kwartier was de set afgelopen en ging de winst overtuigend met 11-25 naar. De vierde set was een kopie van de derde set maar dan voor Apollo 8 2. Aan Tubbergse kant ging het mis, de pass ging minder goed en er werd nauwelijks punten gescoord. Nu won Apollo 8 2 met een groot verschil de set 25-10.

Een Twentse derby, een mooie pot om te zien voor het publiek kreeg een vijfde beslissende set. Dynamo Tubbergen begon niet goed, kreeg moeilijk controle op de serve van Apollo 8, maar er werd hard gevochten voor elke bal en bij 8-7 kwam Dynamo weer helemaal terug in de wedstrijd. Toch bleek Apollo 8 iets beter te zijn. Met wederom een klein verschil ging de beslissende set naar Apollo 8 2, 15-12.

Volgende week speelt Dynamo Tubbergen weer een thuiswedstrijd tegen Heva VCV ’Topklimaat in Volleybal’. Om 16.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal in de Vlaskoel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer