De Tukkers krijgt lesje effectiviteit bij Saasveldia: 4-1

De Tukkers verloor zondag de competitiewedstrijd van Saasveldia. De Albergenaren hadden voetballend het overwicht, maar de thuisploeg sprong beter om met de kansen en won met 4-1.

Vanaf de eerste minuut was De Tukkers de bovenliggende partij. Dat resulteerde in de eerste 10 minuten al tot meerdere doelkansen. Kjell Huisman was twee keer dicht bij een doelpunt. Hij vond de doelman op zijn weg en even later schoot hij de bal net naast. In de 9e minuut leek De Tukkers op voorsprong te komen. Tim Haarhuis raakte met een mooi schot de onderkant van de lat, waarna Jelle Hulskotte de rebound wist te benutten. De gasten keken verbaasd op toen de grensrechter vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter ging hier in mee en zo bleef het 0-0.

De thuisploeg kwam er zelden aan te pas, maar wist bij de eerste mogelijkheid wel meteen het net te vinden. Na een snelle counter werd Sjors Kenkhuis aan de linkerkant vrijgespeeld. Hij had alleen doorgang richting doel en schoot de bal in de korte hoek raak: 1-0.
Een minuut of vijf later maakte De Tukkers de verdiende gelijkmaker. Tim Haarhuis speelde Jelle Hulskotte goed in de voeten. Hulskotte nam de bal goed mee naar voren en schoot laag binnen: 1-1.

Uit een corner kwam Saasveldia tegen de verhouding in weer op voorsprong. Sjors Kenkhuis kreeg de bal de kluts voor zich en wist van dichtbij met zijn knie te scoren: 2-1. Een minuut of drie later had de thuisploeg de score zomaar kunnen uitbreiden na geklungel achterin de defensie van de zwart-witten. Deze kans werd niet benut. De Tukkers bleef het overwicht houden en had na 35 minuten spelen recht op een penalty. Twee spelers van Saasveldia gingen in het eigen strafschopgebied met elkaar het duel aan. Iedereen zag dat de bal duidelijk op de hand kwam, maar de leidsman liet doorspelen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De Tukkers drong aan voor de gelijkmaker en kreeg daar ook enkele kansen voor. Een schot van Tymo Schär werd van de lijn gehaald en de doelman keepte wederom sterk op een inzet van Kjell Huisman. Aan de andere kant redde Rens Davina knap op een afstandsschot. De corner die daaruit volgde betekende wel de 3-1. Net als in de eerste helft kwam de bal in de kluts en ging uiteindelijk net over de lijn voordat Rens Davina kon redden. Vijf minuten later leek de wedstrijd beslist. Uit de omschakeling sloeg de thuisploeg toe. Dennis Rikkert was het eindstation en schoot zijn ploeg op een 4-1 voorsprong.

Komende zondag treft De Tukkers op het eigen sportpark DSVD uit Deurningen. Er wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting