DOS’37 pakt thuis een punt tegen SDV Barneveld

DOS’37 veroverde zaterdag thuis tegen SDV Barneveld een punt. Gezien de vele mogelijkheden van de gasten in vooral de eerste helft mag er gezegd worden, dat zij twee punten lieten liggen. Maar het Vriezenveense team rechtte in het tweede gedeelte haar rug en zag het duel in een gelijkspel eindigen: 1-1.

De thuisploeg kreeg de kans om de score te openen, maar Menno Kamphuis kon die niet benutten. In het volgende half uur was SDV Barneveld veel sterker. Met goed en snel spel werden de gastheren opnieuw op het middenveld overlopen. Mark van Oudbroekhuizen, Ricardo Mengerink en vooral Rico Kuijt misten meerdere doelrijpe mogelijkheden. De laatste verscheen zelfs drie keer alleen voor doelman Patrick Nitert, maar wist niet te scoren. Toch leek Luuc Knul zijn ploeg op 0-1 te zetten. Maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Menno Kamphuis kon in het begin van de tweede helft op aangeven van Nick Wennink opnieuw de thuisploeg niet op voorsprong brengen. Dat deed ook Jaap Mulderij niet, die een hoekschop van Wennink net naast kopte. Dat lukte wel Luuc Knul voor de gasten, die een strafschop benutte na een overtreding in het strafschopgebied op Ricardo Mengerink, 0-1.

Vervolgens namen vooral de gastheren de regie over op het veld met het gevolg de gelijkmaker van Nick Wennink. Hij schoot een prima genomen vrije trap twaalf minuten voor tijd via de binnenkant van de paal raak, 1-1. In de slotminuten van de reguliere speeltijd leken de drie punten toch nog in Vriezenveen te blijven. Niels Vlugt passeerde met een foutieve terugspeelbal zijn eigen doelman Ruben van de Streek. Die wist echter een treffer te voorkomen door de bal net voor de lijn te keren. Eindstand 1-1.

Foto’s: Jeroen Tempert.

Newsoutside Sportverlichting