Judoka’s van Judo Almelo scoren hoog bij eerste ronde JC van het Oosten

Zaterdag vond de eerste ronde van de judo competitie van het Oosten plaats in Rijssen. De judoka’s uit Tubbergen, Geesteren, Wierden, Ootmarsum, Losser, Oldenzaal, Lingen, Wijhe, Rijssen en Almelo waren op tijd aanwezig en het meegekomen publiek kon gaan genieten van leuke wedstrijdjes.

Deze wedstrijdjes zijn bedoeld voor judoka’s die het een keer leuk vinden om een keer tegen iemand anders te judoën in wedstrijdverband. Het is heel laagdrempelig en de wedstrijdjudoka’s kom je hier niet tegen. Het mooie aan deze competitie is dat iedere judoka punten kan halen. Voor ieder wedstrijdje krijg je namelijk 10 punten en als je wint, krijg je 15 punten.

Bij ieder 100-tal krijg je een diploma met een bijbehorend embleem voor op je judo pak in de kleuren van de judobanden. Je begint met 100 punten met een wit embleem met een ijsbeer, 200 is geel met een giraf, 300 is oranje met een aap, 400 is groen met een krokodil, 500 is blauw met een dolfijn, 600 bruin met een beer, 700 zwart met een panter, 850 rood met een vis en tot slot 1000 rood met een schorpioen.

Ook enkele judoka’s van Judo Almelo behaalden weer genoeg punten om een embleem te krijgen. Lizzy Even het 100 punten embleem, Loek Wierda en Ruben Slaat het 200 punten embleem, Mick Geerdink het 700 punten embleem, Ian Hilberink kreeg zelfs zijn 850 punten embleem met diploma.

Op de foto zijn Ian en Mick te zien. Ze trainen iedere week respectievelijk op donderdag in Wierden en Bornerbroek, maar ook aan de Plesmansweg te Almelo.

Newsoutside Sportverlichting