Prima overwinning v.v. Den Ham

Na het echec van de wedstrijd van vorige week tegen Sparta Enschede, stond er in de wedstrijd tegen Owios een herboren team op het veld. In een wedstrijd die haast een “zes punten” duel genoemd kon worden stond aansluiting bij de middenmoot nadrukkelijk op de agenda.

Van meet af aan was Den Ham bij de les. Mooie snelle aanvallen via beide flanken hadden nog niet direct het gewenste effect. In de 12e minuut een dot van een kans voor Dewy Drost die vanaf 2 meter de bal binnen kon tikken Met een reflex wist doelman Vlieger echter de bal te pareren. 10 minuutjes later was Vlieger echter kansloos bij een inzet van opnieuw Drost, die een voorzet van zijn zwager Kevin Ruiterkamp in schoot. Den Ham bleef daarna druk zetten en dat had in de 29e minuut effect toen Robin Hop als een volleerd spits zijn eigen doelman passeerde met een fraaie kopbal.

In de 37e minuut werd Randal van Haarst getorpedeerd op het veld, waarbij het vol op het gezicht werd geraakt. De als toeschouwer aanwezige tandarts Johan Dam verleende eerste hulp waarna Randall met een paar scheve voortanden helaas het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Thomas Remmink. Even was de Hammer organisatie van slag en daar wist aanvoerder Bennie Veldhoen met een afstandsschot van te profiteren: Ruststand 2-1.

Gelijk na de pauze begon Owios druk te zetten. Tot 2 keer toe wist de Hammer doelman Ekkel redding te brengen. Daarna nam Den Ham het initiatief weer over, in de 55e minuut geholpen door Owios doelman de Vlieger die een uittrap pardoes in de voeten speelde van Luuk Kuiper die van een meter of 30 de bal keurig in het lege doel deponeerde.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gelopen. Owios kreeg nog een paar kansjes, maar bij een snelle uitbraak in de 69e minuut wist Den Ham weer te scoren. Dit maar was Drost de aangever en was Ruiterkamp de afmaker. In de slotfase wist Owios nog de 4-2 te scoren na een onachtzaamheid in de Hammer verdediging en daarmee was de eindstand bereikt.

Al met al een prima resultaat voor Den Ham , zeker met het oog op de belangrijke derby van a.s. weekend als de buren uit Vroomshoop de tegenstander zijn op “De Rohorst”.