VV Manderveen nestelt zich in de middenmoot na overwinning op Phenix

Zondagmiddag was het in Enschede tijd voor E.V.V. Phenix – V.V. Manderveen. De eerste minuten van de wedstrijd ging het spel gelijk op. Na 14 minuten spelen werd Wout Wesselink de diepte ingestuurd. De nummer 9 wist met een goede voorzet captain Mark Haarhuis te bereiken. Vanaf 25 meter werd de bal snoeihard op de paal geschoten. Slechts twee minuten later was er weer een voorzet van Wout Wesselink waardoor de roodhemden gevaarlijk werden. Deze keer was het Roy Huzink die met een kopbal alla Robin Van Persie de bal net naast het Enschedese doel kopte.

In de 28ste minuut moest Phenix verder met 10 man. Een roekeloze sliding werd door de scheidsrechter beoordeeld met een rode kaart. Hierna werd de ploeg uit Manderveen sterker en wist het Phenix terug te drukken op eigen helft. Acht minuten na de rode kaart werd er al geprofiteerd van de man meer situatie. Gijs Wesselink wist met een goede loopactie de verdediging te passeren. Zijn schot op doel werd gekeerd, maar zijn neef Wout Wesselink was er als de kippen bij om de bal vervolgens voor een leeg doel in te tikken.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders. Phenix wist af en toe gevaarlijk te worden met snelle counters. De Manderveners kregen veel kansen maar wisten deze niet af te ronden en de wedstrijd in het slot te gooien.

Achterin stonden Timo Paus en Cees Peterman sterk te verdedigen. Na 90 minuten bleek de intikker daarom genoeg te zijn voor de 3 punten. V.V. Manderveen mengt zich hierdoor in de middenmoot van klasse 5A. Volgende week mogen de mannen van Herman Middelkamp weer richting Enschede voor een duel tegen TVV.

Newsoutside Sportverlichting