Klimmers Top Climbing Twente en ES OnSight plaatsen zich voor het NJK

Afgelopen zaterdag en zondag waren in de hal van Mountain Network in Nieuwegein de afsluitende voorrondes voor de NJK lead klimmen. Hier werd bepaald wie er halverwege deze november mee mag strijden om de medailles tijdens de NJK Lead die in Amsterdam plaatsvinden. Omdat in veel categorieën de klimmers kort op elkaar stonden in de tussenklassementen moesten de klimmers van Top Climbing Twente en ES OnSight nog flink aan de bak om hun plek veilig hiervoor te stellen. Dat deden ze met verve. Tijdens de vierde voorronde voor de Junioren AB op zaterdag wisten Manon Knops (TCT, Delden), Li San Boorsma (ES OnSight,
Enschede) en David Klos (TCT, Enschede) door sterk geklommen kwalificatieroutes de dag finale te behalen. Hiermee waren ze verlost van alle druk, hun plek voor het NJK was veiliggesteld, en konden ze vrijuit klimmen. Geen van de drie wist tijdens deze finaleronde een podiumplaats af te dwingen, maar ze lieten in de complexe finaleroute zien dat ze bij de NJK zonder twijfel kans maken op een
goede eindklassering.

Ook Nina Schilderman (foto), klimmend in dezelfde klasse als Boorsma en Knops, wist door een sterk geklommen eerste route van de dag zich alsnog te plaatsen voor de NJK. De klimster in Borne kan na een pechseizoen vol blessures eindelijk weer vrijuit klimmen en voor haar is deelname aan het Nederlands Kampioenschap een mooie bonus. Naast de vaste klanten voor de voorrondes voor de NJK waren vanuit de ES OnSight ook vier andere jeugdige klimmers die hun krachten durfden te meten met de rest van de jeugd van Nederland. Voor twee van hen (Kalli van den Heuvel en Noa Kamphuis) was de eerste keer dat ze dit deden. Beiden hebben de smaak te pakken en zullen volgend seizoen proberen de hele reeks kwalificaties deel te nemen.

Op de zondag wisten Joep Voogsgerd en Finn van der Elst (beiden Junioren C) zich na zes routes te hebben geklommen ook verzekerd van een plek op de NJK. Knap is dat Joep dit ondanks de flinke grootte van hun leeftijdsgroep wist te doen door maar aan drie van de vier wedstrijden deel te nemen. De eerste wedstrijd moest hij missen door een blessure. De komende twee weken zullen de zeven gekwalificeerde klimmers hun vorm nog verder finetunen in thuishallen Arque en Cube om te zorgen dat ze in topvorm in Amsterdam aan de start staan.

Eindklasseringen: Jongens Junioren A, 17. Kalli van den Heuvel (Enschede)Jongens Junioren B, 6. David Klos (Enschede) Meisjes Junioren A, 5. Li San Boorsma (Enschede), 6. Manon Knops (Delden), 10. Nina Schilderman (Borne), Jongens Junioren C, 7. Joep
Voogsgerd (Enschede) en 12. Finn van der Elst (Enschede)

Foto: Coen Schilderman.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer