MB1 HC Twente naar landelijke competitie

Afgelopen zaterdag speelde meisjes B1 van HC Twente tegen Victoria in Rotterdam de 7e wedstrijd van deze competitie. Een belangrijke wedstrijd want bij winst zouden ze al zeker zijn van deelname aan de landelijke competitie. De wedstrijd begon met al snel een doelpunt tegen in de vierde minuut door enige onoplettendheid bij MB1. Hierna volgde een strafcorner voor Twente welke niet benut werd. Er waren sowieso diverse scoringskansen het eerste kwart maar tot scoren kwam het niet. Het tweede kwart verliep een stuk voortvarender door twee hele mooie doelpunten gemaakt door Sophie Olde Veldhuis beide met een harde backhand hoog in het net bij Victoria. Dit maakte de stand voor rust 1-2.

Na de rust had Noa Willemsen een mooie aanval over links, passte de bal naar Bente Movig welke de bal rechts voor het doel speelde waarbij Emma Mulder met een prachtige sliding de bal wist in te tikken, 1-3. Hierna weer een mooie bal in de cirkel van Bente die hem wederom afspeelde naar Emma met de verlossende 1-4. Het laatste kwart zakt Twente nog een beetje in, zette Victoria veel druk op ons doel maar kwam het niet tot scoren. Twente speelde daarna weer aanvallender herpakte zich, maar gaf bij een snelle counter van Victoria toch nog de 2-4 weg. Dit was ook de eindstand van de wedstrijd.

Hiermee is MB1 van HC Twente al na 7 wedstrijden (en nog 3 wedstrijden te gaan) zeker van een plek in de landelijke competitie. Een historische prestatie voor HC Twente, voor het eerst in de geschiedenis van de club gaat een meisjes team in de landelijke competitie spelen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer