Prima prestaties TKD Oude Luttikhuis tijdens Euregio Cup 2019

Zaterdag vond de 22e Euregio Cup 2019 plaats in Nettetal in Duitsland. Coach Thijs Oude Luttikhuis vertrok met 9 deelnemers naar Duitsland. Met ruim 250 deelnemers is dit een mooi toernooi, nog vroeg in het seizoen. De deelnemers aan dit toernooi kwamen uit Nederland, België en natuurlijk Duitsland.

Jessie Vorderman uit Hengelo moest haar eerste partij tegen Duitsland, die ze gewonnen heeft met 8–2. In de finale trof ze Nederlandse Indi Rozema. Deze partij wist ze heel gecontroleerd te winnen met mooie hoofdtreffer, zowel in de aanval als met counters. Een hele mooie partij met een mooie uitslag, 20–5 en goud voor Jessie.

Ted Brilhuis uit Oldenzaal won zijn eerste partij met maar liefst 28–11 tegen Duitsland. Vervolgens moest hij tegen de Nederlander Damon Worm. Hierin kwam Ted achter en het was een lastige partij. Hij wist de partij naar zich toe te trekken en won nipt met 5 – 4. In de finale was Duitsland weer de tegenstander, een jongen die erg sterk was met zijn voorste been. In eerste instantie leek het fout te gaan en kwam Ted met 7-1 achter. Toch wist hij terug te knokken naar 7–7. Hij kreeg een kleine voorsprong, die hij vast wist te houden. Vlak voor het einde wist de Duitser nog gelijk te maken. Met nog ongeveer 5 seconden op de teller wist Ted nog te scoren en de finale uiteindelijk met 14–12 te winnen. Ook voor Ted, een zwaar bevochten eerste, maar verdiende, plaats.

Luke Brink uit Hengelo moest zijn eerste partij tegen Duitsland en won deze overtuigend met 19–8. In de finale trof hij weer een Duitser en dit was een makkelijke partij met een monster uitslag, 50–13. Deze partij werd na de tweede ronde beëindigd wegens een te groot puntenverschil. De een na de andere hoofdtreffer maakte hij en ving zijn tegenstander mooi op met zijn voorste been.

Met een goed resultaat hebben de deelnemers dit internationale toernooi weten af te sluiten.

1e Plaats, Goud

Luke Brink

Junioren B mannelijk -45 kg, Klasse II

Hengelo

Jessie Vorderman

Junioren A vrouwelijk -55 kg, Klasse I

Hengelo

Ted Brilhuis

Senioren mannelijk -68 kg, Klasse I

Oldenzaal

2e Plaats, Zilver

TJ David Richard

Junioren C vrouwelijk -47 kg, Klasse I

Almelo

Jaden Rumokoy

Junioren A mannelijk +78 kg, Klasse I

Almelo

Mory Cisse

Senioren mannelijk -80 kg, Klasse I

Wierden

3e Plaats, Brons

Lewis Rumokoy

Junioren C mannelijk -39 kg, Klasse I

Almelo

Pascal Niks

Senioren mannelijk -80 kg, Klasse I

Almelo

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer