SV Bon Boys weet weer wat verliezen is

SV Bon Boys was 2.5 jaar lang ongenaakbaar op eigen veld. Zondag kwam er aan die imposante reeks een eind. Voor het eerst sinds de entree in de 2e klasse gingen de bezoekers er met de drie punten vandoor, in dit geval SV Suryoye (1-3) De sfeermakers van Vak_B zorgden voor een passende omlijsting van een duel dat geen moment verveelde. Alleen de uitslag werkte dus niet mee. Vooropgesteld: Suryoye ontpopte zich tot een ijzersterke ploeg, die dit seizoen hoge ogen gaat gooien. Een ploeg vol individuele klasse, technisch verfijnd en volwassen. Bijna elke aanval is met dreiging geladen.

Toch was de openingsfase voor Bon Boys, dat via een snelle opbouw en veel spreiding de wedstrijd in handen nam. In die fase zag je ook hoe goed Bon Boys kan voetballen als het geloof er is. De eerste kansen waren ook voor Bon Boys, maar het probleem dit seizoen is het gebrek aan scorend vermogen. En dat brak de ploeg zondag weer op. Hoe het ook kan bewees de koploper, want bij zo’n beetje de eerste mogelijkheid was het meteen raak.

,,Het kon twee kanten op”, vond Suryoye-trainer Paul Krabbe. Bon Boys drukte, en Suryoye counterde. Kansen waren er over en weer. Het bleef spannend totdat Suryoye in de laatste seconde uit een tegenstoot de wedstrijd besliste. Verloren van een uitstekende tegenstander, daar was iedereen het wel over eens. ,,Maar we hadden wel een punt verdiend”, aldus Berthil ter Avest.

Newsoutside Sportverlichting