Gaat SVZW tegen Bennekom de 1e periode titel pakken?

Komende zaterdag valt de beslissing in de strijd om de 1e periode titel. Gaat SVZW er met deze prijs vandoor? Bennekom is met de nodige ambities aan dit seizoen begonnen. De club wil graag promoveren naar de hoofdklasse. Vorig seizoen was Bennekom heel dicht bij dit doel. Na 26 wedstrijden had de club 61 punten verzameld. Dat was niet genoeg want NSC haalde 62 punten. Bennekom verloor maar 1 wedstrijd. Maar speelde wel 7 keer gelijk. Dus dit seizoen een nieuwe poging. De start van het nieuwe seizoen was goed. Maar op 26 oktober werd verloren van Hierden. Plus nog twee gelijke spelen.

Hierdoor is Bennekom wat achter geraakt op SVZW. Om het gat nog niet groter te laten worden zal de thuisclub er alles aan gaan doen om deze wedstrijd te winnen. Helemaal onbekend zijn beide ploegen niet voor elkaar. Ze kwamen elkaar al eerder tegen op 1e klasse niveau. Vorig seizoen schakelde Bennekom SVZW nog uit in de beker. Arnold Brehler is voor het derde seizoen op rij de trainer van Bennekom. Dus hij weet wel manieren om SVZW te verslaan. Zaterdag zal blijken of hij opnieuw de winnende tactiek heeft bedacht. Bennekom heeft wel vele spelers die een goal kunnen maken, want er is geen echte topscoorder in de huidige selectie.

SVZW speelde zaterdag thuis tegen Hierden. Een wedstrijd met twee gezichten. In de 1e helft lukte het maar niet om door de verdediging van Hierden te komen. In het begin van de 2e helft lukte dat wel, want binnen de kortste keren was het 3-0. Maar ook even zo snel stond ook de 3-2 op het scorebord. Hierden ging vol de gelijkmaker, maar zover kwam het niet. Nadat de 4-2 was gemaakt liep SVZW nog uit naar een 6-2 overwinning. Hierdoor blijft SVZW koploper.

De voorsprong op nummer twee, DFS, is 2 punten. Bij winst zaterdag is SVZW zeker van de 1e periode titel. Bij gelijkspel of verlies is het afwachten wat DFS gaat doen tegen DOS’37. SVZW weet dus dat bij een overwinning een feestje kan gaan vieren. Het zal echter niet makkelijk worden om te winnen in en tegen Bennekom. Want de gastheren willen de aansluiting met de kop behouden en zullen er dus alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. Het belooft een spannende middag te worden op sportpark Eikelhof in Bennekom. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer