NEO met 5-1 een maatje te groot voor Vogido

NEO heeft uitstekende zaken gedaan middels een ruime 5-1 overwinning op laagvlieger Vogido dat, op de eerste tien minuten na, nauwelijks indruk wist te maken. Met wat meer accuratesse had de score veel hoger uit kunnen vallen.

Zoals gezegd begonnen de mannen van Marcel Degenaar fanatiek aan het duel en NEO leek een pittige middag tegemoet te gaan. Verder dan een vrije trap op de rand van het strafschopgebied kwamen de gasten in die beginfase echter niet.

Pas na een klein kwartier kwam NEO in de wedstrijd. Ron Spoler gooide er een machtige versnelling uit die maar nipt door doelman ten Velde gekeerd kon worden. Bas Spenkelink schoot de rebound vervolgens via een verdediger over. Nadat Jesse Keur, na een mooie aanval via Jochem Stam, net naast had geschoten viel na ruim 25 minuten de verdiende 1-0. Op links werd Wessel Bom bediend door Jochem Stam en de voorzet op maat werd onhoudbaar ingekopt door Wout Deterd. Een vrij unieke goal voor de middenvelder.

Vogido was vanaf dat moment kansloos en NEO reeg de ene kans aan de andere. Steven Zonder kopte geheel vrijstaand in de handen van ten Velde en Wout Deterd miste een puntgave voorzet van Jochem Stam volledig. Maar er werd ook nog twee keer gescoord. De eerste was een presentje van een Vogido-verdediger. Zijn terugspeelbal was te zacht, Max Brunninkhuis pikte het leer op en stelde via een simpele breedtepass Bas Spenkelink in staat de 2-0 binnen te schuiven.

Vlak voor de pauze werd de actieve Ron Spoler getorpedeerd aan de rechterkant van het veld. De mooi aangesneden vrije trap van Jochem Stam werd door Wessel Bom fraai binnen geknikt en hij bracht daarmee de ruststand op 3-0.

Vlak na de pauze kwam Vogdio tot een van de spaarzame kansen. Een kopbal zonder kracht kon echter simpel worden verwerkt door Douwe Everink. Na tien minuten kon het NEO-publiek weer juichen. Een mooie wisselpass van Jochem Stam belandde bij Ron Spoler die even naar binnen dribbelde en toen zijn optreden bekroonde met een geplaatst schot waarnaar ten Velde alleen maar keek: 4-0. Korte tijd later werd Spoler gewisseld voor Pascal van Berkum.

De mooiste goal van de middag viel na een uur. De opstomende en sterk spelende Wessel Bom pruceerde een geweldige voorzet op maat die Bas Spenkelink verlengde naar de verre hoek: 5-0. Een juweel van een goal! In het laatste half uur kwamen Tim Bijker en Twan Weghorst nog in het veld en had NEO de score nog fors uit kunnen bouwen. Pascal Van Berkum raakte de lat, Max Brunninkhuis zag een mooie aanval stranden in een hoekschop, Jochem Stam schoot op de buitenkant van de paal en Bas Spenkelink schoot, na fraai weggedraaid te zijn bij zijn tegenstander, op de vuisten van ten Velde.

Totaal onverwacht viel in de slotseconde toch nog de 5-1. Een voorzet leek te kunnen te worden gepakt door Douwe Everink, maar Lennard Dilling was een microseconde eerder bij de bal en prikte de bal binnen, een schrale troost voor de gasten. Voetballend als vanmiddag gaat Vogido een zwaar seizoen tegemoet, terwijl NEO zich mooi handhaafde op de derde plek.

Komend weekend wordt het mooie bekerduel tegen Quick’20 gespeeld. Die wedstrijd is vastgesteld op vrijdagavond 15 november om 20.00 uur. De week erna gaat NEO op bezoek bij oude bekende Eilermark in Glanerbrug.

Newsoutside Sportverlichting