STEVO speelt met 2-2 gelijk tegen RKHVV

Het venijn zat hem in de staart bij het treffen zondagmiddag op de Peuverweide tussen STEVO en RKHVV. Een ogenschijnlijke veilige 2-1 voorsprong voor STEVO werd teniet gedaan door een toegekende strafschop voor RKHVV in de 80e minuut. Roy Kreuwel maakte een overtreding op een RKVV-er, nadat Ingmar Reinerink de bal niet kon controleren binnen de zestien. Dat buitenkansje lieten de Huissenaren zich niet ontnemen en de 2-2 was verdiend, maar daarentegen wel zuur voor STEVO, dat een overwinning goed kon gebruiken.

Voetbaltechnisch was RKHVV zondagmiddag de meerdere over STEVO en vooral in de eerste twintig minuten moest het elftal van trainer Geert Veldhuis duidelijk het initiatief laten aan de gasten. Dat de 0-1 viel voor RKHVV was niet onlogisch, de manier waarop wel. Geen strobreed legde de verdediging van STEVO de aanvallers van RKHVV in de weg om tot een doelpunt te komen.

STEVO kwam na de achterstand wel beter in haar spel zonder echt grote kansen te creëren. De 1-1 gelijkmaker viel dan ook uit een vrije trap. Roy Damhuis bracht de bal voor het doel precies voor de voeten van Mauro Plegt die vervolgens op maat Niels Wigger aanspeelde. De STEVO-spits handelde snel door de bal tussen de palen te schieten. STEVO had hierna nog één goede kans voor rust via het tandem Niels en Roy Wigger maar de 1-1 bleef vooralsnog staan.

Na de pauze deden STEVO en RKHVV niet veel voor elkaar onder. De wedstrijd kon alle alle kanten op en STEVO wist nu het eerst op voorsprong te komen. Niels Wigger speelde Roy Wigger in de diepte aan en na zijn tegenstander afgeschud te hebben, had ook de keeper van RKHVV het nakijken. Lang leek er niks aan de hand met de 2-1 op zak voor STEVO, tot aan de 80e minuut toen Roy Kreuwel een speler van RKHVV onfortuinlijk onderuit haalde. Roy ging naar de goede hoek bij de toegekende strafschop maar kon de gelijkmaker niet voorkomen.

STEVO had daarna nog één hele goede kans om alsnog de winst naar zich toe trekken, maar Hugo Weerink wist oog in oog met de keeper van RKHVV deze niet te verschalken. Met tien punten uit 8 wedstrijden bezet STEVO nu de negende plaats op de ranglijst in de eerste klasse. Vijf ploegen moet STEVO nog onder zich dulden, ook de tegenstander over twee weken Tubantia. De Hengeloërs bezetten de laatste plaats en STEVO moet toch in staat worden geacht om uit dit duel de maximale score te halen.

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting