SVZW pakt 1e periodetitel na winst in en op Bennekom

De nummer drie Bennekom tegen de koploper was sowieso al een affiche op zich maar bij een gelijkspel of winst kon ook nog eens de eerste periodetitel door SVZW in de wacht worden gesleept daar op de Veluwe. Winnen in Bennekom was de doelstelling. SVZW controleerde in dat eerste kwartier het spel, was sterker en vergat het overwicht om te zetten in doelpunten. Dat deed de tegenstander niet want in de eerste de beste aanval van Bennekom was het raak, toen Youssef el Hammouchi onhoudbaar de 1-0 binnen knalde in de 21e minuut.

Nadat Martijn-Klein Holte vijf minuten later gelukkig naast het doel van SVZW keeper Julian Bakker schoot, was Nigel Michels opnieuw dichtbij een doelpunt, dit keer schoot de spits recht in de handen van doelman Christian de Haan. In de laatste tien minuten van die eerste helft gebeurde er daarom weinig noemenswaardig en ging men richting thee met een 1-0 ruststand.

Geen wijzigingen in de rust en waren de Wierdense toeschouwers benieuwd naar hetgeen trainer Philip Agteres zijn mannen in de rust had toegefluisterd. Hoe dan ook, de gelijkmaker viel meteen in de 46e minuut via een klutsbal van de voet van Jesper Middelkamp en dat gaf de burger moed. Bij SVZW werd Nigel Michels vervangen door Frank Smit, die onmiddellijk zijn visitekaartje afgaf door in zijn eerste balcontact op fraaie wijze de 1-2 te scoren na een verdedigingsfout bij de gastheren. Dat was natuurlijk een enorme opsteker! Een grote kans was er in de 72e minuut voor Bas ter Hogt, diens inzet was te slap.

Het schot van Frank Smit even later werd prima gepakt door Christian de Haan, maar een minuut later moest de doelman van Bennekom buigen voor de met het hoofd geschampte bal van Yessin Maskoul die daarmee de 1-3 op het scorebord bracht. Frank Smit schoot naast in de 84e minuut, Bas ter Hogt mikte een minuut later te hoog en even later van dichtbij naast, de genadeklap bleef nog even uit. Daarvoor tekende in de 90e minuut (blessuretijd) toch weer die dekselse Yessin Maskoul die op koele wijze gebruik maakte van de geboden ruimte en de 1-4 eindstand daarmee bepaalde en was de eerste periodetitel binnen.

Newsoutside Sportverlichting