Verdiende overwinning Vroomshoopse Boys op Den Ham

In de derby tegen de Vroomshoopse Boys moest Den Ham het onderspit delven. Op “De Rohorst” waren een kleine 700 toeschouwers aanwezig. Bij opkomst van de spelers was er gelijk sprake van een mooie derby sfeer o.a. door de witte en blauwe rookfakkels van de Hammer jeugd. Bijzonder tintje aan de wedstrijd was natuurlijk dat de huidige trainer van de Boys, Jan Peter Jonkman, in het verleden actief was bij Den Ham.

Bij Den Ham waren Randall van Haarst en Thomas Remmink wegens blessures afwezig. In het eerste kwartier waren de gasten uit Vroomshoop de bovenliggende ploeg. Dat resulteerde in enkele kansjes voor de Boys. In de 8e minuut een dot van een kans voor Jos Hutten die zijn kopbal over het doel zag gaan.

Na dat eerste kwartier kreeg Den Ham wat meer grip op het spel van de tegenstanders. Toch duurde het tot de 34e minuut voordat de eerste echte kans zich aandiende middels een kans voor Daan Timmerman die met een lob bal probeerde doelman Kok te verschalken. Enkele minuten later zag Luuk Kuiper een kopbal maar net langs het doel gaan.

De ruststand was dan ook 0-0, waarmee beide ploegen tevreden konden zijn. Na de rust een invalbeurt bij Den Ham van Tom Hallink, die met een kruisbandblessure bijna een jaar uit de running was geweest.

De tweede helft was absoluut voor de Vroomshoopse Boys. Na enkele minuten was Jordy Harms al in scoringspositie en liet het net krullen. Tot opluchting van de Hammer supposters was de bal in het zijnet. In de 53e minuut was het echter wel raak. Een prima genomen vrije schop van Leon Dogger werd in eerste instantie door Jeffrey Ekkel gepareerd. In de rebound was Rutger Schrijver echter attent en scoorde de 0-1.

Een kleine 10 minuten later ging de bal voor de Boys op de stip, na een overtreding binnen het Hammer strafschopgebied. Vanaf 11 meter had Leon Dogger meer moeite om het doel te vinden. Met een katachtige reflex ranselde Jeffrey Ekkel de bal uit het doel. Den Ham putte moed uit deze actie, maar was niet opgewassen tegen de Boys. Die bleven daarna druk zetten en het was Jordy Harms die uit een draai doel wist te treffen in de 69e minuut.

Met een kopkans in de 80e minuut van Rane Kootstra was Den Ham nog dicht bij de “anschlusstreffer”, maar de Boys verdediging wist op de doellijn redding te brengen. Al met al een verdiende overwinning voor de buren uit Vroomshoop die over de hele linie scherper waren.

Newsoutside Sportverlichting