Dames Losser verliezen van een slimmer EZC 2

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zondagmiddag in Enschede met 5-3 verloren van EZC 2. De Enschedese reserves sprongen in het Slagmanbad net wat slimmer met de kansen om dan Losser dat deed. Het zal altijd wel een raadsel blijven waarom Losser vergeet te scoren uit overtalsituaties. Deze wedstrijd was dat wederom het geval.

In de eerste periode werd er uit 3 pogingen slechts 1x gescoord, en gedurende het verdere verloop bleef Losser hier in volharden. Vanuit de 2e lijn was het wel Lindy Velthuis die de score opende en de 0-1 aantekende. Gedurende de wedstrijd ontstond er een gevecht waarbij Losser moeilijk door de Enschedese verdediging heen kwam en dat de EZC aanvalsters moeite hadden om de wederom uitstekende Losserse doelvrouwe Claudia Nijhuis te passeren.

Ondertussen was EZC in de derde periode op een 3-2 voorsprong gekomen, en ondanks dat Losser haar 2e verkregen strafworp miste kwam het via een treffer van Renske Dunhoft tot 3-3. In de eindfase van de wedstrijd konden de ervaren speelsters van EZC de wedstrijd volledig naar zich toetrekken door een snelle overtalsituatie af te maken en met een bekeken boogbal de 5-3 te scoren.

Voor Losser was het een teleurstellende afloop van de wedstrijd. In plaats van de stijgen naar plekje 3 op de ranglijst is de Losserse ploeg nu gezakt naar positie 5.

Periodestanden: 0-1, 2-0, 1-1 en 2-1. Doelpunten Losser: Lindy Velthuis, Jetske Gielians en Renske Dunhoft.

Foto archief: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer