Dames WVC Volley winnen in vijf sets van Springendal Set Up’65 2

Weghorst Makelaardij WVC Volley dames speelde zaterdag tegen Springendal-Set-Up ’65 dames 2. De beide teams stonden in de middenmoot van de competitie, dus het beloofde een interessante wedstrijd te worden. De dames uit Wierden kwamen niet goed uit de startblokken, waardoor ze meteen tegen een achterstand van 0-4 aankeken. Toch wisten ze het tij al snel te keren door een aantal goede scores (7-7). Vanaf dit moment ging het gelijk op. Mooie punten werden afgewisseld met ietwat slordig volleybal, maar het resultaat in de eerste set mocht er zijn: 25-22.

Over de tweede set kunnen we heel kort zijn. Het team van Frank van den Noort maakte veel eigen fouten, scoorde te weinig en gaf Set-Up ’65 dan ook alle kansen. Dit resulteerde in een duidelijke setstand in het voordeel van het team uit Ootmarsum: 15-25. In de derde set startte WVC Volley beter. Er werd servedruk geleverd, passes werden gebracht en de aanvalsters wisten te scoren. Het team uit Wierden had de gehele set de touwtjes in handen en liet kwalitatief goed volleybal zien: 25-15.

In de vierde set ging het constant gelijk op. WVC Volley wilde deze set graag naar zich toe trekken, want 4 punten pakken van een directe concurrent is natuurlijk een goede prestatie. Echter, de vierde set verliep voor WVC Volley helaas toch anders. De dames uit Ootmarsum trokken aan het langste eind en wonnen de set uiteindelijk met 26-24.

Er moest dus een vijfde set aan te pas komen om een winnaar aan te kunnen wijzen. Deze laatste set werd met overtuigende cijfers gewonnen door Weghorst Makelaardij WVC Volley dames 1: 15-7. Een 3-2 winst en dus konden de dames uit Wierden drie punten bijschrijven.

Foto: Rob Nijhuis Fotografie.

 

Newsoutside