Tornado Dames wint verdiend met 3-1 van SSS

Afgelopen zaterdag speelde Tornado Dames haar 4e thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was SSS Barneveld. In de eerste set wist Tornado al gauw een voorsprong op te bouwen en wisten zij dit ook een tijdje vast te houden. Met de nadruk op een tijdje, want dit was niet gedurende de hele eerste set het geval. Daar waar zij met de tussenstand van 21-18 nog een voorsprong hadden van 3 punten, werd het door een aantal slordige eigen fouten al gauw 24-24 op het scorebord. Uiteindelijk wisten zij alsnog de set naar zich toe te trekken met 26-24.

De eerste set was binnen, nu de rest nog. Tornado wist dat het niet vanzelf zou gaan vandaag en dat ze voor elke bal moesten vechten. Desondanks begon Tornado de tweede set slordig en stonden zij al snel met 0-3 achter. Trainer Patrick haalde de dames naar de kant en zette ze weer even op scherp. Met succes, want de stand op het scorebord werd al snel omgekeerd. Door een flinke serve serie van Esmee Oude Avenhuis kwam Tornado op een voorsprong van 18-7 te staan. Deze set werd uiteindelijk met 25-12 gewonnen.

De derde set brak aan. Deze set verliep minder goed dan gewenst, want deze werd verloren. Daar waar SSS de ballen wel afmaakte, deed Tornado dit niet. Tornado kon er geen grip op krijgen en had telkens een achterstand. Deze set werd uiteindelijk verloren met 23-25.

Het stond 2-1 in sets. Tornado wilde er alles aan doen om deze 4e set ook te pakken, zodat er geen tie-break nodig was. Helaas werd dit doel niet helemaal vanaf het begin van de set nagestreefd en kwam Tornado achter te staan met 14-18. Vervolgens stond het 19-24, nog steeds een voorsprong dus in het voordeel van de gasten. Dat Tornado nooit zal opgeven tot het einde van de wedstrijd blijkt uit deze set. Met name door een goede serve serie van Tina Weerink en goed scorende mid aanvalsters wist Tornado de winst alsnog met 26-24 naar zich toe te trekken.

De dames van Tornado en SSS lieten beide dus een spannende pot zien, maar uiteindelijk trok Tornado aan het langste eind en wist de wedstrijd met 3-1 te winnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer