Dames Peatminers na winst op Kikkers alleen aan kop

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Peatminers in Borne tegen Kikkers. Het beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden omdat Kikkers op 1e plaats stond en Peatminers op de 2e plek in het klassement. De onderlinge wedstrijden gaan meestal gelijk op dus ging Peatminers vol vechtlust op weg naar Borne. Kikkers begon in een zone verdediging maar de aanval van Peatminers liep mooi door de open plekken en zorgde voor een voorsprong na het 1e kwart voor Peatminers. Het 2e kwart verliep identiek, de zone-press verdediging van Peatminers deed de voorsprong nog verder uitlopen.

De rust ging in met 14-29 stand. Peatminers was gretig op de overwinning, geconcentreerd spel zorgde voor mooie scores. Kikkers heeft nog wel geprobeerd om over te gaan op man-to-man verdediging maar ook dit heeft het niet geholpen. Peatminers was overduidelijk de betere vandaag. De eindstand was 37-68, waardoor Peatminers VSE1 de koppositie overnam van Kikkers.

Peatminers MU14-1 speelde thuis tegen de (gedeelde) Nr 1 van de ranglijst. Uit hadden ze in de laatste seconde verloren met 1 punt verschil, dus het zou spannend worden. De tegenstander had indruk gemaakt de vorige wedstrijd en dat was de gehele wedstrijd te zien. Ondanks dat de Vriezenveners uit al en nu thuis ook het beste van het spel hadden, hadden ze te weinig zelfvertrouwen. Vooral verdedigend lieten ze veel te veel toe. Toch hebben ze de gehele wedstrijd voor gestaan en ook zo geëindigd, waardoor de jongens op dit moment op de eerste plaats in de competitie staan. Eindstand: 50-44

De jongens van Peatminers hadden in Enschede Jugglers al een keer met ruime cijfers verslagen. En daardoor dachten de jongens er deze keer iets te makkelijk over. Met name in de eerste helft was dat te merken. Veel makkelijke scores werden gemist en verdedigend liet Peatminers wat steekjes vallen. Ruststand 37-21. De jongens herpakten zich en lieten hun overwicht aan kwaliteit zien. Jugglers had geen antwoord op de fastbreak van Peatminers. En de defense van de jongens was scherper. En daarmee werd opnieuw een ruime overwinning geboekt. Eindstand 76-36.