Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Na een week van rust of bekervoetbal gaat de competitie in de 1e klasse D weer verder. Wedstrijddag 9 is meteen ook de start van de 2e periode. Nog 4 wedstrijdrondes staan er voor de winterstop op het programma. Als alles volgens planning verloopt is speelronde 12 die op 14 december op de agenda staat de laatste wedstrijddag in 2019. Op 25 januari 2020 is de winterstop voorbij. Maar zover is het nog lang niet, want er kan nog van alles gebeuren in de laatste wedstrijden van 2019. Lukt het SVZW om de goede vorm van de laatste wedstrijden vast te houden? De achtervolgers zullen alles op alles zetten om bij te blijven. De ploegen onderin weten dat ze nog punten moeten gaan halen, want anders wordt het wel een lastig verhaal om zich te handhaven in de 1e klasse. Zoals gezegd gaat de strijd om de 2e periodetitel zaterdag a.s. van start. Voor alle teams is er dus weer voldoende uitdaging om voor te strijden.

DTS Ede – DOS’37

DTS is de ploeg die kleine overwinningen behaalt en of juist met een klein verschil verliest. Kijk maar naar het doelsaldo; 11 goals voor en maar 7 tegen. DOS’37 weet dus dat het een moeilijke wedstrijd te wachten staat. Uit Vriezenveen kwam afgelopen ook het nieuws dat trainer Kenan Durmusoglu na afloop van dit seizoen vertrekt bij DOS’37. De verschillen zullen klein zijn, maar DTS weet deze wedstrijd wel te winnen.

DZC’68 – DFS

DZC’68 staat 11e op de ranglijst. De ploeg heeft de punten hard nodig om te stijgen in de competitiestand. Ook DFS kan de punten heel goed gebruiken. Want anders kan het zomaar zijn dat SVZW nog meer wegloopt van de nummer 2 in de competitie. Ook in deze wedstrijd zal DZC’68 zich niet zomaar gewonnen geven, maar DFS beschikt over een sterk elftal dat in staat is om te winnen in Doetinchem.

DOS Kampen – SDV Barneveld

De thuisclub is de laatste wedstrijden uitstekend op dreef. Daardoor staat DOS nu op een mooie zevende plaats op de ranglijst. SDV Barneveld staat een plaats lager met 2 punten achterstand. Bij winst klimmen de bezoekers dus een plek. Het gaat in deze wedstrijd dus om een plekje in het linkerrijtje. Er lijkt niet verschil in sterkte tussen deze tegenstanders. Het thuisvoordeel gaat ervoor zorgen dat de punten in Kampen blijven.

Hierden – KHC

In Hierden staan de twee onderste ploegen van de ranglijst tegenover elkaar. KHC staat helemaal onderaan met 3 punten achterstand op de gastheren. Bij verlies worden de problemen van KHC nog groter. Hierden weet dat bij winst er een voorsprong van 6 punten kan worden genomen op de rode lantaarn. De belangen in deze wedstrijd zijn groot. Niet verliezen zal het uitgangspunt zijn, en dat komt in de uitslag naar voren. Beide ploegen nemen genoegen met een gelijkspel.

WHC – Bennekom

Deze clubs willen allebei graag meedoen om de bovenste plekken op de ranglijst. Maar ze hebben al wel een achterstand op de bovenste twee plaatsen op de ranglijst. Bij winst is het nog een kwestie van aanhaken. Bij verlies is terug zakken naar de middenmoot het gevolg. Volop gaan voor de winst dus. WHC legt thuis vaak een goede wedstrijd op de eigen grasmat. Dat gaat Bennekom ook merken, want de punten blijven in Wezep.

CSV Apeldoorn – Nunspeet

Op het eigen veld won CSV Apeldoorn dit seizoen alle competitiewedstrijden. Dit heeft ook te maken met de vele doelpunten die de club al heeft gemaakt. Goals maken dat is iets waar Nunspeet dit seizoen grote moeite mee heeft. Zeven doelpunten in acht wedstrijden dat is niet veel. Nunspeet heeft ook al aardig wat tegendoelpunten geïncasseerd. Nunspeet zal dus van hele goede huize moeten komen om punten te halen in Apeldoorn. Nunspeet zal zeker een plan hebben om punten te pakken in Apeldoorn, maar CSV is thuis gewoon te sterk.

 

Newsoutside Sportverlichting