PH op bezoek bij koploper WVF

Zaterdag staat voor PH de eerste competitiewedstrijd van de tweede periode op het programma. In deze speelronde gaat het op bezoek bij koploper WVF. De ploeg uit Zwolle veroverde onlangs de eerste periode in de 2e klasse H en zal deze lijn door willen zetten in de tweede periode. Wederom een lastige uitwedstrijd voor PH.

De ploeg van Marcel van der Steege doet het uitermate goed in de 2e klasse H. Met acht gespeelde wedstrijden staat WVF vier aan kop met 19 punten. WVF wist zes wedstrijden te winnen, speelde één wedstrijd gelijk en moest ook één verliespartij incasseren. Deze resultaten leverden de eerste periode op en dus kunnen zij terugkijken op een uitstekende competitiestart.

Bij PH daarentegen zit er nog steeds zand in de motor. Wellicht biedt een nieuwe periode nieuwe kansen voor de mannen uit Almelo. PH is gewend om dominant te zijn aan de bal, verzorgd voetbal te spelen en vanuit die positie kansen te creëren, doelpunten te maken en achter weinig weg geven. Omdat met deze manier van voetballen amper resultaat wordt gehaald ging PH in de trainingsweek terug naar de basis. Dit betekend dat de verdedigende organisatie goed moet staan, de linies kort op elkaar en gevochten moet worden voor elke bal en vanuit daar zelf proberen gevaarlijk te worden voor de goal van de tegenstander. De voetballende kwaliteit is er wel degelijk, maar dit moet gepaard gaat inzet en strijd om zo wel tot resultaten te komen.

Trainer Bjorn Hodes kan bijna weer beschikken over een fitte selectie, alleen Jelmer van Harn is nog niet inzetbaar wegens een blessure aan zijn grote teen. Dit betekent dat er keuzes gemaakt kunnen worden. Een van die keuzes is de wisseling van de wacht op doel: Lars Kroezen krijgt weer de voorkeur boven Dyon Esink. De aftrap van WVF – PH is om 15:00 uur op Sportpark De Weide Steen in Zwolle.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer