Amicitia begint zaalseizoen met ruime nederlaag

Dit zaalseizoen zet Amicitia volledig in op handhaving in de Overgangsklasse. Dat is in de afgelopen seizoenen al geen eenvoudige opgave gebleken en ook in deze editie vormt dat naar verwachting een flinke horde. De Vriezenveense formatie is ingedeeld in een poule met enkele pittige tegenstanders en werd in de eerste wedstrijd gekoppeld aan Unitas/Perspectief. De ploeg uit Harderwijk degradeerde vorig seizoen uit de Hoofdklasse en behoort nu zeker tot een van de titelkandidaten.

Dat het voor Amicitia geen gemakkelijke wedstrijd zou worden was vooraf ingecalculeerd. Maar een niet geheel fitte selectie maakte de opdracht alleen nog maar moeilijker. In een week tijd liep de ziekenboeg van de oranjekragen over van blessures en pijntjes. En omdat de selectie op dit moment structureel te smal is om deze klappen op te vangen, moest de focus verlegd worden naar dat wat haalbaar is.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd ging de strijd tussen beide ploegen redelijk gelijk op (4-3). Maar al snel daarna nam Unitas afstand door kansen beter te benutten dan Amicitia (7-4). De Vriezenveners probeerden er alles aan te doen om bij te blijven, maar slechte passing en gemiste doelkansen leidden alleen maar tot een grotere achterstand. Bij rust stond het 12-4.

Na rust was er eenzelfde wedstrijdbeeld. Een hard werkend Amicitia dat in de beginfase weliswaar twee keer achter elkaar scoorde (12-6), maar daarna het initiatief en het betere spel aan Unitas moest laten. Binnen het kwartier was de achterstand opgelopen naar 20-10. Het ontbrak de ploeg uit Vriezenveen aan daadkracht om echt mee te doen. In de slotfase wisselde Amicitia nog een aantal spelers en mocht jongeling Daan Buitenhuis (foto) zijn (korte) debuut in de hoofdmacht maken. Eindstand 23-12.

Wat volgt voor Amicitia zijn twee thuiswedstrijden. Te beginnen komende zaterdag tegen ASVD uit Dronten dat thuis flink verloor van De Meeuwen. De wedstrijd in sporthal De Stamper begint om 19:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting