De Tukkers verliest derby bij MVV’29

De Tukkers speelde afgelopen zondag de derby tegen MVV’29. Op sportpark Frielink won de thuisploeg in een matig duel met 1-0. De Albergenaren begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd, waardoor MVV’29 in duels vaak als winnaar uit de strijd kwam. Kansen in de eerste helft waren er amper. De thuisploeg kwam er een paar keer goed door via de flanken, maar een vervolg bleef uit.

De Tukkers moest een tijdje wachten voor de eerste goede mogelijkheid. Jelle Hulskotte kon het doel vanaf de rand van het strafschopgebied onder vuur nemen, maar zijn inzet ging ruim over. De ploeg uit Harbrinkhoek werd vlak voor de rust nog gevaarlijk middels een vrije trap. Rens Davina wist met moeite de bal te keren.

In de tweede helft wist De Tukkers de thuisploeg wat beter onder druk te houden. Na een uur spelen kreeg Tijn Kok een goeie kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Ook hij wist de bal helaas niet tussen de palen te schieten. Vlak daarna werd MVV aan de andere kant gevaarlijk. Een scherpe voorzet kon door niemand worden binnen gegleden. In die fase ontstonden er aan beide kanten wat mogelijkheden. Tymo Schär kopte uit een hoekschop naast en Rens Davina redde even later knap op een vrije trap van MVV.

Een kwartier voor tijd scoorde MVV de openingstreffer en dat bleek achteraf ook de winnende. De Tukkers leek tot een goede kans te komen, maar de thuisploeg nam over en sloeg in de counter toe. Vanaf de linkerkant werd de bal laag voorgezet op Thijs Kamphuis. Hij schoot de bal bekeken in de korte hoek raak: 1-0.

De Tukkers werd in het slot nog tweemaal gevaarlijk. Uit een hoekschop kopte Tim Boswerger naast en een schot van Sjoerd Visschedijk mistte kracht om echt gevaarlijk te worden. De uitslag bleef dan ook bij 1-0 in het voordeel van MVV. Zondag aanstaande staat er wederom een derby op het programma. Op het eigen sportpark ‘T Loarkamp speelt De Tukkers om 14:00 uur tegen Reutum.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer