Eurosped ten koste van WVC Volley verder in de beker

Afgelopen zaterdag mocht Weghorst Makelaardij WVC Volley in de achtste finale van de Nationale beker tegen de nummer 1 uit de Eredivisie Eurosped uit Vroomshoop uitkomen. Een prachtig affiche voor de vereniging en dames uit Wierden. Er werd dan ook groots uitgepakt door WVC Volley. In de Dikkenshal, waar geen centercourt belijning ligt, zijn de vrijwilligers tijdig begonnen met het afplakken van de lijnen. Een voor- en nabeschouwing werd op het programma gezet en de wedstrijd werd begeleid door professionele muziek en geluid én ballenmeisjes. Ook werd er binnen korte tijd een grote verloting opgezet.
In een bomvolle Dikkenshal met ongeveer 500 toeschouwers, werden alle speelsters in de spot voorgesteld om vervolgens om 20.00 uur de wedstrijd te starten. Vooraf was natuurlijk bekend dat er een niveauverschil tussen beide teams bestaat en dit kwam ook naar uiting in de wedstrijd. Hoewel de dames uit Wierden goed tegenstand probeerden te bieden was Eurosped wel een maatje te groot. Coach aan Wierdense kant Frank van den Noort heeft alle speelsters speelminuten laten maken. Elke set begon WVC Volley wel met een voorsprong, maar dit konden ze niet lang vasthouden. Dit mocht de pret in Wierden niet drukken, de sfeer binnen de lijnen, maar ook daar buiten en op de tribune bleef geweldig.
Mooie rally’s werden afgewisseld met korte punten. De verdedigende en aanvallende acties en punten aan Wierdense kant werden met luid gejuich onthaald en ook de meegereisde Eurosped-fans lieten goed van zich horen. Een topsfeer met uiteindelijk een zeer terechte winnaar: Eurosped met 0-3 met setstanden 13-25, 16-25 en 12-25.
Eurosped gaat door naar de volgende ronde in de beker, de Wierdense dames kunnen terugkijken op een mooie ervaring. WVC Volley kan met trots terugkijken op een mooie avond waar het (Twentse) volleybal weer eens goed in de spotlights heeft gestaan.
Newsoutside Sportverlichting