Geflatteerde nederlaag TVC’28 bij BVC’12

Zondag moesten de mannen van TVC’28 naar Beek in Gelderland waar de competitiewedstrijd tegen BVC’12 op het programma stond. De ploeg uit Beek die in het seizoen 17/18 nog in de Hoofdklasse speelde is de huidige nr 2 van de 1e klasse E. Voorafgaand leefde bij de trainer en de supporters uit Tubbergen de vraag of TVC’28 na een prima reeks, met winst tegen de Zweef, Rohda Raalte en in de beker tegen Hoofdklasse Silvolde, opnieuw weer een goed resultaat kon neerzetten!

BVC’12 begon sterk en dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. Hierna kwam TVC’28  beter in de wedstrijd wat leidde in een doelpunt in de 15e minuut. Een vrije trap van Okke Schepers werd bij de 2e paal ingetikt door Thijs Koopman. Na een half uur spelen kwam BVC’12 uit een hoekschop middels een kopbal op de 1-1. TVC’28 dacht met een 1-1 te kunnen gaan rusten maar een vrije trap werd met het hoofd verlengd en viel bij de 2e paal binnen.

TVC’28 kwam na rust sterk uit de startblokken en verdiende in die fase de gelijkmaker. Deze bleef uit en in de 70-ste minuut beging Thijs Koopman een overtreding binnen de 16 meter wat resulteerde in een strafschop. Ondanks dat Ruud Hesselink dichtbij de bal zat kon hij de 3-1 niet voorkomen. Met nog 20 minuten te spelen ging TVC’28 met de nodige risico’s op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze bleef uit en BVC’12 profiteerde van de ontstane ruimte en maakte in de slotfase de 4-1.

Al met al een ietwat geflatteerde uitslag tegen een beter en slim voetballende ploeg. Na 3 gewonnen wedstrijden was dit verlies voor de mannen van TVC weer even wennen. Komende zondag speelt TVC ’28 om 14.00 uur thuis tegen De Bataven.