NEO levert onnodig twee punten in bij Eilermark: 2-2

NEO heeft zijn ongeslagen status dan wel behouden, maar er had in de uitwedstrijd bij Eilermark absoluut meer ingezeten. Gelukkig werd de 2-1 achterstand nog wel omgezet in een remise, maar dat hadden er op basis van het veldspel ook drie kunnen zijn. NEO speelde echter te slordig en soms ook wat tamom het duel in winst om te zetten.

Het duurde tien minuten aleer er überhaupt iets gebeurde aan de Ekersdijk. Uiteraard kwam dat gevaar via Yannik de Vries die na een mooie actie de balk teruglegde op aanvoerder Dayiem Hayta die wild overschoot. NEO kwam langzaam in de wedstrijd maar dat leverde in eerste instantie niet veel op. Jochem Stam en Bas Spenkelink vonden, overigens wel na mooie aanvallen, doelman Kuipers op hun pad.

Na een kwartier was de NEO-defensie de Vries weer even kwijt na een steekbal, maar de bal kon op het nippertje worden gekraakt. De daaropvolgende corner leverde een strak schot van Jordy de Jong op dat goed door Douwe Everink werd verwerkt. NEO greep langzamerhand de controle over de wedstrijd en de kansen kwamen dan ook. Jochem Stam vond de doelman op zijn pad en even later werd een gave voorzet van Mauro Lohuis nipt voor het kopgrage hoofd van dezelfde Stam weggewerkt door Carlos Jonkers.

Na 25 minuten leek NEO op voorsprong te komen. Een mooie interceptie leverde een strak schot van Ron Spoler op dat met moeite kon worden gekeerd door Kuipers. Uit de hoekschop werd de kopbal van Steven Zonder van de lijn gehaald en dat de scrimmage daarna ook geen goal opleverde mag gerust een mirakel worden genoemd.

Nadat Bas Spenkelink in zeer kansrijke positie wild naast schoot was het (uiteraard) weer Yannik de Vries die Eilermark op 1-0 had kunnen brengen. Na een dieptepass stond hij ineens oog in oog met Douwe Everink die de bal echter via de paal tot hoekschop kon verwerken.

De NEO-aanval direct daarna leverde echter wel een goal op. Bas Spenkelink onderschepte een te korte terugspeelbal van Jorn Bron en stelde Jochem Stam in staat van dichtbij NEO op 0-1 te zetten. In het laatste kwartier van de eerste helft speelde NEO erg goed en had de voorsprong uit moeten breiden. Achtereenvolgens Wout Deterd, Jochem Stam, Ron Spoler en twee keer Bas Spenkelink verzuimden echter de trekker over te halen.

Net als in de vorige thuiswedstrijd (tegen Barbaros) deed Eilermark de wedstrijd direct na rust kantelen. NEO begon wat laks aan het tweede bedrijf en na slordig balverlies op het middenveld kon Yannik de Vries vanuit een lastige hoek alleen op de goal af. Zijn breedtepass werd door Meziani simpel binnen getikt. Waar de arbiter van dienst diverse keren het vlagsignaal van de Eilermark-assistent klakkeloos overnam deed hij dat nu niet aan NEO-kant, ondanks het feit dat Edwin Bertelink buitenspel constateerde.

NEO was het even kwijt en Hayta en de Vries testten kort na elkaar Douwe Everink. Ook nu klaarde de jonge goalie de klus met verve. Na ruim een kwartier viel de 2-1 toch. Een verre pass viel over Frank Valley en de van DETO overgekomen Qays Shayesteh, een geweldige aanwinst voor Eilermark, bediende Giamblanco. Steven Zonder leek de bal nog te kunnen onderscheppen, maar de bal hobbelde toch binnen: 2-1.

NEO trok weer ten aanval, maar Eilermark groepeerde zich massaal zich rond het strafschopgebied en hoopte op en bevlieging van de Vries. Namens NEO was Wout Deterd na een pass van Ron Spoler dichtbij de gelijkmaker, maar zijn subtiele lob was net te kort. Jan Willem van Holland wisselde aanvallend en bracht Pascal van Berkum in voor Wout Deterd. Geweldig doorzetten van de onberekenbare aanvaller leidde tot de gelijkmaker. Na een mislukte kopbal van hemzelf geloofde van Berkum in de weggesprongen bal. Jonkers onderschatte zijn felheid echter volledig en de voorzet vanaf de achterlijn werd eerst door Max Brunninkhuis tegen Kuipers geschoten, maar de rebound was voor Jochem Stam: 2-2.

Eilermark was staande KO, maar NEO verzuimde de genadeklap toe te dienen. Eerst kon de opstomende van Berkum niet profiteren van een glijpartij aan Eilermark-kant, maar hij stond ook aan de basis van twee grote kansen. Eerst werd zijn mooie voorzet met een volley door Ron Spoler loeihard op Kuipers geschoten en in de rebound bediende Tim Bijker heel slim Jochem Stam wiens subtiele stift millimeters naast de Eilermark-veste belandde. Eilermark koesterde het gelijkspel en via veel tijdrekken en de nodige blessurebehandelingen werd het punt over de streep getrokken.

Newsoutside Sportverlichting