STEVO met 4-2 fors onderuit tegen Tubantia

STEVO heeft zich zondagmiddag in Hengelo een slechte dienst bewezen door met 4-2 te verliezen van Tubantia. De hekkensluiter van voor de wedstrijd met slechts één punt in acht wedstrijden wist STEVO er drie afhandig te maken. Hoe dat kon gebeuren na een 0-2 voorsprong tien minuten voor rust is een raadsel, maar STEVO liep blijkbaar te vroeg met hoofd in de wolken.

Toch was het genoeg gewaarschuwd in de beginfase toen Tubantia fel van leer trok en STEVO de handen vol had aan zijn tegenstander. Eerst in de elfde minuut kon Ingmar Reinerink een eerste losse flodder afschieten op het doel van Tubantia. Op dat moment hadden de Hengeloers zich al regelmatig gevaarlijk voor het doel van STEVO laten zien. STEVO kwam allengs wel onder de druk vandaan en op de counter verrastte het Tubantia volledig. Een aanval over links en veel schijven werd door Mauro Plegt succesvol afgerond.

STEVO kreeg daarna ook via snelle uitvallen twee goede mogelijkheden. Jammer genoeg was de afronding nu veel minder. STEVO bleef de ploeg met de beste kansen, met onder andere nu een afgekeurde goal van Mauro Plegt en een bal op de lat van Niels Wigger. Dat de 0-2 viel verbaasde eigenlijk niemand langs de kant. Roy Wigger liet vanaf de eigen helft iedereen en alles de hakken zien en ook nog de keeper van Tubantia. De 0-2 voor STEVO leek een beslissing in de wedstrijd te zijn, maar Tubantia wist binnen een minuut de aansluitingstreffer te maken en vlak voor rust ook nog eens de 2-2 gelijkmaker.

Die tegenslag kwam STEVO in de tweede helft niet te boven. Tubantia rook bloed en STEVO liet het gebeuren. De ploeg van trainer Geert Veldhuis rommelde maar wat aan en was totaal van de leg na de thee. Tubantia met gevaarlijke mensen voorin lieten de verdedigers van STEVO menigmaal staan en wisten uit deze acties twee keer te scoren. STEVO kon daar maar weinig tegenover stellen. Een vermeende bal over de doellijn uit een corner was wel het enigste hoogtepunt in de tweede helft van STEVO. De scheids zag het evenwel anders. Een alles of niets offensief van STEVO in blessuretijd leverde een goal op voor Tubantia dat met de 4-2 winst de onderste plaats op de ranglijst heeft verlaten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer