Terechte puntendeling SVZW bij GA Kampen

Zaterdagmiddag speelde SVZW tegen Go-Ahead in Kampen. een ploeg waar SVZW reeds vele malen tegen speelde in het verleden. Doelpunten vielen er in het begin niet, kansen kwamen er wel en het eerste schot van de gasten kwam van Joshua ter Avest in de 7e minuut, dat echter over ging. SVZW doelman Julian Bakker behoedde in de 22e minuut met een hand zijn ploeg voor de 1-0 achterstand door op die wijze het enorme harde schot van Samir Merraki tot corner te boksen. Ruststand 0-0.

SVZW trainer Philip Agteres had in de rust Yoshua ter Avest ingeruild voor Frank Smit, die meteen na aanvang 2e helft op een haar na de 0-1 miste. In de 57e minuut produceerde Adi Draganovic een enorme afzwaaier uit kansrijke positie, terwijl vijf minuten later Yessin Maskoul fraai alsnog de 0-1 aantekende via een omhaal uit de draai. Onmiddellijk na de aftrap een mooie actie van Draganovic, Wilbert Wessels profiteerde niet door naast te koppen. De vreugde om de voorsprong duurde voor SVZW niet lang, want een rollertje van Samir Merraki in de 66e minuut betekende de 1-1, doelman Julian Bakker stond op het verkeerde been.

Uitblinker Adi Draganovic miste vervolgens een enorme kans op de 2-1 en ook Samir Merraki knalde in de 71e minuut maar net naast en dus zijn ploeg niet op voorsprong zette. Nadat Bas ter Hogt aan de andere kant ruim naast had geschoten, mocht Wilbert Wessels ongehinderd opstomen naar het Zwaluwen doel, kwam heel ver maar stuitte uiteindelijk op doelman Julian Bakker. Beide ploegen bleven aanvallen, roken aan de overwinning en in de 79e minuut was het zover voor de gasten uit Wierden, toen Frank Smit uit een corner goed voor zijn man kwam en onhoudbaar de 1-2 binnen kopte.

Daarop wisselde GAK trainer Marco Roelofsen Mick Strieker voor Julian Hellendoorn teneinde toch nog minimaal een punt te pakken, de reden ook voor de tweede wissel vijf minuten later en met succes, want in de 86e minuut kopte Laurens van Keulen de gelijkmaker binnen over de uitgekomen doelman Bakker, een misverstand achterin bij SVZW. Deze stand betekende tevens de eindstand.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer