VV Langeveen sterker dan VV Manderveen

Klokslag 14.00 uur was het tijd voor de ‘El Clasico’ van klasse 5A, VV Manderveen tegen VV Langeveen. Beide teams begonnen strijdlustig. De eerste kans was voor Manderveen. Joris Wesselink testte na 6 minuten Langeveense keeper met een krachtige kopbal. Deze werd vakkundig naast gewerkt. In de 22 minuten werd de score geopend. Een vrije trap van VV Langeveen kwam ongelukkig op de voet van Rick Stopel die keeper Bram Korte passeerde. Het spel ging op en neer. Manderveen kreeg een goede kans op de gelijkmaker, gelegenheid spits Bas Aman zag de keeper van Langeveen te ver voor z’n goal staan maar zijn schot miste de juiste richting.

De tweede helft kwamen de roodhemden slecht uit de startblokken. In de 50e minuut vond VV Langeveen door een goede aanval het net. Manderveen kon in de 2e helft slecht grip op de wedstrijd krijgen. Dit resulteerde ook in een schot van Langeveen die goed gekeerd werd door Bram Korte. Manderveen hield moed en kwam toch tot kansen. In de 71e minuut een kopbal van Rick Stopel die ook het net niet vond. Vlak daarna kreeg Manderveen een vrije trap op randje 16, de goed spelende Joris Wesselink zag hier een kans om de aansluitingstreffer te maken, maar zijn pegel werd gekeerd. Langeveen bleef ook aanvallen en vond na een goede aanval de 3-0 en zo ook de beslissing in deze wedstrijd.