Thomas Geerdinck nu tweede in Eindhoven

Thomas Geerdinck uit Hengelo was afgelopen weekend van plan om zijn eerste plaats in Eindhoven van vorig jaar te verdedigen. Het werd een pittige strijd onder slechte omstandigheden tussen Tjerk de Boer, Jos de Vos en Thomas. Na de eerste wedstrijddag stond Tjerk nog tweede achter Thomas. Tjerk de Boer won op de tweede dag de 1500 meter met bijna twee seconden voorsprong op Geerdinck en legde daar de basis voor de eindzege.

Op de afsluitende 3000 meter eindigde Tjerk vlak achter Jos de Vos en stelde zo de winst veilig. Thomas, vorig jaar nog de winnaar in Eindhoven, leunde met name op een sterke 500 meter. Op die afstand bleef hij 0,25 seconde verwijderd van het baanrecord van Gerard van Velde, dat stamt uit 2006.

De rijder van TalentNED eindigde als tweede op de 1500 meter en dat was voldoende om ploeggenoot De Vos voor te blijven in het klassement. Tjerk de Boer werd eerste, Thomas Geerdinck tweede en Jos de Vos derde.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer