Mariënberg ontvangt laagvlieger Bruchterveld

Komende zaterdag speelt Mariënberg thuis tegen Bruchterveld. Bijna in iedere wedstrijd van Bruchterveld duikt de naam van de pas 18-jarige Julian Smit in even zovele nabeschouwingen opduikt. Hij is klein van stuk en meet volgens de geleerden maar 1 meter 65. Maar Smit is desondanks een toonbeeld van onverzettelijkheid. Hij is de personificatie van het type voetbal wat de equipe van trainer Arjan Keuken elke week weer op de mat weet te leggen. Echter de tomeloze inzet van Bruchterveld wordt negen van de tien keer niet beloond met de broodnodige punt(en). Ze vechten als leeuwen en het is uitermate lastig om van ze te winnen. Dat beaamde Martijn Berger, trainer van OZC, zelfs vorige week nog toen zijn team OZC maar nipt met 0-1 won. Bruchterveld bivakkeert voorlopig op de 13e stek. 2 winstpartijen en zeven keer reeds kopje onder.

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen in competitieverband dateert alweer uit 2003 toen het 0-0 werd. Mariënberg heeft wat recht te zetten in de resterende duels voor oud- en nieuw. De laatste twee wedstrijden wist men namelijk niet te winnen. Vorige week ging het kansloos onderuit met 5-0 tegen de nieuwe koploper Hellendoorn en een week eerder was AJC’96 te sterk. Het duel begint om 14.30 uur.

Newsoutside Sportverlichting