Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Zaterdag staat speelronde 10 inde eerste klasse D op het programma. Onderin de ranglijst kan een verschuiving plaats vinden na afloop van deze ronde. Want 4 ploegen die laag staan spelen tegen elkaar. De druk zal voelbaar zijn in deze wedstrijden. De koplopers gaan ook geen gemakkelijke middag tegemoet. Want zij moeten in actie komen tegen tegenstanders die de punten niet cadeau gaan doen, ook al het is nu Sinterklaas tijd.

Bennekom – Go Ahead Kampen

Beide tegenstanders speelden afgelopen zaterdag prima. Bennekom won uit bij WHC met 2-3. Go Ahead Kampen deelde de punten met SVZW. Uitslag 2-2. Wanneer beide ploegen zaterdag weer het niveau halen van de laatste wedstrijd, dan is het publiek de winnaar in Bennekom. Het draait dan uit op een mooi voetbal gevecht dat geen winnaar oplevert.

DFS – DOS Kampen

DFS niet voorbij ultra defensief DZC’68 aldus het eigen wedstrijd verslag. Uitslag in Doetinchem 1-1. DOS Kampen zet zegereeks voort met overwinning op SDV Barneveld, al de 4e winstpartij op rij. Of er een 5e overwinning bijkomt is maar afwachten. Want DFS behoort tot de sterkste ploegen uit de 1e klasse D. Zij willen zich revancheren voor het resultaat van afgelopen zaterdag en pakken de 3 punten in deze wedstrijd.

DOS’37 – CSV Apeldoorn

De thuisclub is niet in goeden doen de laatste weken. Het wordt tijd dat er weer eens punten worden behaald, want anders zakt de ploeg wel erg ver weg op de ranglijst. CSV Apeldoorn speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen Nunspeet. Een uitslag die in Apeldoorn niet tot tevredenheid stemde. Er werden te veel kansen onbenut gelaten. DOS’37 zal thuis heel goed voor de dag moeten komen, anders is de volgende nederlaag een feit. CSV Apeldoorn moet in staat zijn om te winnen in Vriezenveen.

KHC – DZC’68

Afgelopen zaterdag wist KHC voor de eerste dit seizoen een wedstrijd te winnen. Hierden werd met 1-4 verslagen. Heel belangrijke punten voor KHC. Winnen van DZC’68 zou beteken dat KHC de club uit Doetinchem voorbij gaat op de ranglijst. Maar 3 punten halen wordt een lastig verhaal. DZC’68 parkeert elke wedstrijd de bus voor het eigen doel, en dan moet je maar zien als tegenstander om te scoren. Het lijkt op een gelijkspel uit te draaien in Kampen.

Nunspeet – Hierden

Voor beide ploegen zijn de belangen groot in deze wedstrijd. Want ze staan laag op de ranglijst en hebben punten nodig om zichzelf wat lucht te verschaffen. Nunspeet speelt helemaal niet zo slecht, maar scoort te weinig. Ook Hierden is niet erg productief. Beide ploegen zullen in elk geval niet willen verliezen, maar Nunspeet gaat meer voor de winst in deze thuiswedstrijd. Nunspeet drukt Hierden nog dieper in de zorgen.

SDV Barneveld –DTS Ede

Een echte derby is deze wedstrijd tussen SDV Barneveld en DTS Ede. Na afloop van deze wedstrijd is er een zgn. derde helft in het clubhuis van SDV. De thuis club hoopt natuurlijk dat de eigen supporters in goede stemming aan de derde helft gaan beginnen. Maar winnen van DTS blijft lastig dit jaar. Ze scoren niet veel, maar krijgen bijna geen doelpunt tegen. Nog maar 7 tegen in 9 wedstrijden. In een derby weet je het nooit, maar DTS lijkt wel in staat om te winnen in Barneveld.

Newsoutside Sportverlichting