Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen inhaalduel tegen ONR

Vrijdagavond speelden de zaalvoetballers van Excelsior’31 het inhaalduel tegen ONR uit Roden. De Rijssenaren moesten het in deze thuiswedstrijd stellen zonder de geblesseerden Henk Lankamp, Rik Harbers en Gerjan Bakker. Maar aan de hand van de vervangers Willard ter Stal en Cor Pongers trok Excelsior’31 de wedstrijd naar zich toe, met uiteindelijk een 8-5 zege. Excelsior’31 is hierdoor weer medekoploper in de eerste divisie, maar op doelsaldo moet het Texel’94 en Leekster Eagles voor zich dulden.

De ploeg uit Rijssen was gebrand op de overwinning, nadat het in de vorige speelronde verloor van IFC Zwolle. De Rijssenaren gingen dan ook voortvarend van start, wat resulteerde in een snelle treffer van Lucas Aydin. Niet veel later een enorme kans op de 2-0, maar in de counter kreeg Excelsior’31 bijna de deksel op haar neus. Maar keeper Willard ter Stal onderscheidde zich met een redding in een één tegen één situatie. Toch viel kort hierna de gelijkmaker en had de uitploeg zelfs kans om op voorsprong te komen, maar wederom was het keeper ter Stal die één op één als winnaar uit de bus kwam. Hierna was het Cor Pongers time. De reus uit Rijssen, soms een ‘ongeleid projectiel’, liet zien van waarde te kunnen zijn. Met zijn eerste officiële treffer in de hoofdmacht, bezorgde hij Excelsior’31 een 2-1 voorsprong. Gert-Jan Schultink reageerde niet veel later attent na geklungel in de achterhoede bij de bezoekers. Vijf minuten voor rust zorgde Cor Pongers met een fraaie treffer voor de 4-1 ruststand.

Excelsior’31 leek op rozen te zitten, maar had het in de tweede helft toch lastig. Dit had het voornamelijk aan zichzelf te wijten. Het speelde minder scherp, maar ook in de afronding was het onzorgvuldig. Nadat ONR de 4-2 scoorde en een marge van twee niet heel veel zegt in het zaalvoetbal, bleef het lange tijd spannend. Maar er vielen meer doelpunten. Nadat Lucas Aydin de 5-2 maakte, kwam ONR luttele seconden later weer terug tot 5-3. Uitblinker Cor Pongers bekroonde niet veel later zijn avond met een derde treffer (6-3). Toen de behendige Nikzad Mahbobi drie munten voor tijd de 7-3 binnenschoot, was de wedstrijd gespeeld. Toch liep Excelsior’31 in de slotfase slordig tegen twee tegentreffers aan, maar doordat de benjamin van het team -Jayden Sapulete- ook nog wist te scoren, won Excelsior’31 uiteindelijk met 8-5.

Door deze overwinning komt Excelsior’31 weer op gelijke hoogte met Texel’94 en Leekster Eagles. Deze achtste wedstrijd was tevens de laatste wedstrijd in de eerste periode. Aangezien Texel’94 het beste doelsaldo heeft, pakten de eilandbewoners gisteravond definitief de eerste periode titel. De stand aan kop is als volgt: 1. Texel’94 (8-18), 2. Leekster Eagles (8-18), 3. Excelsior’31 (8-18), 4. Zeemacht (8-17), 5. HZV/Het Vennewater (8-14), 6. LTC Assen (8-13).

Komende vrijdag 6 december staat er een topduel op het programma voor Excelsior’31. De Rijssenaren spelen dan in Leek om 20.30 uur tegen medekoploper Leekster Eagles.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer