AC TION atleet Jermaine Kleine op weg naar de top

In het kielzog van top atletiek talent Marleen Baas stroomt Jermaine Kleine mee naar  top van de atletiek wereld in zijn leeftijdsklasse. Het kan verkeren voor Jermaine Kleine zo train je als wedstrijd zwemmer van de Veene Almelo vanaf je 7e richting Regionale/Nederlandse top en nu is het traject olympische spelen atletiek ingeslagen. Te hoog gegrepen? Oud Olympiër Marcel Dost vindt van niet. Je kan niet vroeg genoeg beginnen zelf had hij al jong 1 doel voor ogen de Olympische Spelen.

Voor Jermaine betekent het ,dat hij de maand november in overleg met Marcel Dost ,om geen wedstrijden te pakken maar lekker hard te trainen. Waar andere atleten nu aan wedstrijden deel nemen pakt Jermaine deze maand november rust op het met name mentale vlak.

De laatste C periode dit jaar  is voor Jermaine een aaneenschakeling geweest van goede prestaties en (te veel)veel wedstrijden onder  hoge mentale druk. Indoor pakte Jermaine na een felle strijd in januari jongstleden  het zilver te Apeldoorn(officieuze NK) op verspringen op 10 centimeter mistte hij het goud ook dat is sport. Twentse/clubrecords moesten er aan geloven en alle persoonlijke records werden in 2019  ruim verbeterd. Hij werd  Overijsels/Gelders kampioen op verspringen en de 100 meter horden en pakte zilver op de speer

Op de C spelen het officieuze NK won deze horden specialist; Goud op de 300 meter horden en  brons op de 100 meter horden. Jermaine werd ook geselecteerd voor het Nederlandse team en mocht uitkomen op de 300 meter horden  in Enschede U16 in de kleine interland tegen Nord Rhein Westfalen Duisland.

Op dat toernooi won hij  de 300 meter horden met grote overmacht en zette een  Twents/Club record en de beste prestatie van die dag neer en realiseerde hij de  4e tijd aller tijden ranking C Nederland. Goud won hij op de Meerkamp in Lisse (wedstrijd ter voorbereiding op het NK Meerkamp). Na Lisse won hij zilver op het 2 dagende durende NK meerkamp in Zoetermeer wat geldt als het toernooi van het jaar, immers alle onderdelen van  de atletiek in zijn leeftijdsklasse  komen dan aan bod en hier wordt je mentale kracht danig op de proef gesteld.

Als afsluiting van zijn C periode behaalde deze atleet de  3e plek op de 4x 100 meter NK estafette met team van AC Tion. Jermaine is nu nog geen 3 jaar met de atletiek bezig en dat heeft hem 5 officieuze NK medailles opgeleverd. De prestaties (meerdere top 10 plekken bij verschillende onderdelen van de atletiek ranking Nederland) en de stormachtige ontwikkeling met name afgelopen maanden bij AC Tion  is de atletiek unie ook opgevallen  en Jermaine is uitgenodigd voor CTS Talenten dag 2019 te Papendal.

Vanaf december is het vizier weer gericht op de  wedstrijden als B junior. Polsstokhoog komt dan er bij waar Jermaine nu training krijgt van top trainer/oud bondscoach meerkamp Nederland (ruim 245 Nederlandse titel winnaars op zijn conto) die niet op de voorgrond wenst te treden en zijn werk het liefst in de anonimiteit doet. Hij ziet in Jermaine wel de potentie om de top van Nederland te halen en ziet in Marcel Dost een ideaal aanspreek punt omdat deze oud Olympia ganger het traject richting Olympische Spelen ook heeft gedaan.

Dit jaar en volgend jaar worden belangrijke jaren voor Jermaine examen doen blijven presteren en kiezen voor de juiste vervolg opleiding zullen de doorslag gaan  geven voor de daaropvolgende atletiek jaren. Qua specialisatie trainers zit Jermaine goed bij AC Tion en hij is ze dan ook veel dank verschuldigd. De overstap van AVV SISU Almelo naar AC Tion te Enschede is een goede bewuste  keus gebleken gezien de grote progressie in nog geen jaar tijd bij AC Tion.

Betekent wel dat hij 3 tot 4 x in de week vanuit Almelo naar Enschede gaat om te trainen. Twee keer in de week traint hij Forza Gym – Fitnesscentrum in Almelo waar men hem in overleg met de technische staf van AC  Tion begeleid wat betreft kracht training. Voorlopig is de doelstelling van Marcel Dost om te kijken met Jermaine naar 2021 naar het U 18 toernooi meerkamp en uiteraard de stijgende lijn vast te houden komende B periode.

“Vanaf de A periode begint het echte serieuze werk”, aldus Marcel Dost. “We zijn er dus  nog lang niet. Het is nu zaak om blessure vrij te blijven en leren omgaan met het verwachtingspatroon van de buitenwereld en  de aandacht van de media en de progressie vast te houden en gericht keihard te  trainen en niet naast je atletiek schoenen te lopen. De toekomst zal het leren”.

Foto’s:  Coen  Schilderman/Raymond Kleine van Gelden).

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer