Belgische spelers bezorgen BC Bousema alsnog een punt

BC Bousema heeft zondagmiddag in Oosterhout tegen hekkensluiter DKM Tools slechts één punt behaald. Halverwege stond de ploeg uit Lochem al tegen 4-0 achterstand aan te kijken door verliespartijen van Frans van Schaik tegen Joey de Kok, 40-26 in 38 beurten en van Stefan Galla. De Duitser verloor in 33 beurten met 40-37 van Jack Wijnen. Galla stond halverwege nog op een 15-23 voorsprong maar kon dit in het tweede deel niet vasthouden. Wijnen ging als eerste uit, maar Galla wist de nabeurt niet te verzilveren waardoor de winst in Oosterhout bleef. Van Schaik stond in het begin aan de goede kant van de score, 13-15 na vijftien beurten, maar kon in het tweede helemaal geen grip meer op de partij krijgen en verloor verdiend van De Kok.

In het tweede deel was Wesley de Jaeger geen partij voor Eddy Willems. Met de regelmaat van de klok scoorde de Belg zijn punten, en met onder andere een serie van zeven caramboles, nam hij ruim afstand. Willems gaf de moed echter nog niet op en na 20 beurten stond het 28-38. De Jaeger pakte de partijpunten met 31-40 na 22 beurten. Op de andere tafel keek Johan Loncelle na twee beurten tegen Roland Uijtdewilligen tegen een 10-1 achterstand aan en halverwege stond het na zeven beurten 20-5 voor de kopman van de thuisclub.

Loncelle gaf zich echter niet gewonnen en had na dertien beurten zijn tegenstander weer in het vizier, 22-18. Uijtdewilligen scoorde een serie van tien caramboles, Loncelle counterde en na 16 beurten was het 33-31. Na 17 beurten kwam Loncelle voor het eerst op een voorsprong, 33-35 en sloot de partij in de negentien beurt af met een mooie serie van drie caramboles met mooie scores waardoor BC Bousema alsnog een punt uit het vuur sleepte.

 

“Dit punt hebben we echt voor de poort van de hel weggesleept of beter gezegd onze beide Belgische spelers. Met name Johan Loncelle gaf de moed niet op ondanks een 20-5 achterstand halverwege”, aldus Frans van Schaik die van zichzelf vond dat hij duidelijk een off-day had. “Jammer alleen dat Stefan Galla de nabeurt miste dan waren we misschien ook nog als winnaar hier vertrokken”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer