Fleringen wint in slotseconde van Sportlust Vroomshoop

Zondag speelde Fleringen een thuiswedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop. Bij Fleringen keerde Tim Stopel terug in de basisopstelling ten koste van Jasper Slaghekke. Gijs Koopman was niet fit genoeg om te spelen. Hierdoor werd “good old” Robert Beukerink van stal gehaald. Hij speelde centraal in de verdediging naast Jeffrey Heithuis.

Fleringen begon voortvarend aan de wedstrijd. Sportlust werd direct onder druk gezet en kreeg geen tijd om op te bouwen. Nadat een kopkans van Bram Meen naast ging en een schot van Martijn Poppink gekraakt werd lag de bal vervolgens aan de andere kant in het net. Een afstandsschot van Tim Spoor werd aangeraakt en verdween hierdoor onhoudbaar achter Maarten Oosterik. Niet veel later had Fleringen wellicht een penalty verdiend toen Bram Meen in het strafschopgebied naar de grond werd getrokken. Scheidsrechter Besselink wilde hier echter niets van weten. Fleringen liet de kop niet hangen en kwam na een half uur spelen weer op gelijke hoogte. Uit een hoekschop kopte Jeffrey Heithuis op de lat en de rebound werd door Martijn Poppink hard binnengeschoten. Gesterkt door de gelijkmaker ging Fleringen op zoek naar meer.

De snelle uitbraken van Vroomshoop werden door de Fleringse defensie goed onschadelijk gemaakt en Fleringen probeerde snel weer op voorsprong te komen. Fleringen maakte niet veel later de 2-1 en dit was er eentje om in te lijsten. Dries Koopman ging de combinatie aan met Bram Meen, kreeg de bal terug en schoot de bal knap in de korte hoek achter doelman Frank Dubbink. Een paar minuten later schoot Bram Meen na een karakteristieke rush hard de 3-1 binnen. Even later voorkwam doelman Frank Dubbink met een fraaie redding dat Dries Koopman niet de 4-1 op het scorebord zette. Helaas kwam Sportlust via een treffer van Dennis Jozic vlak voor rust weer op 3-2.

De tweede helft was een wat meer gelijk opgaande strijd. Sportlust probeerde logischerwijs de gelijkmaker te forceren en liet ruimte liggen achter de verdediging. Het was jammer dat Fleringen dit blij vlagen niet goed uitspeelde. Na een uur spelen kwam Sportlust Vroomshoop op gelijke hoogte. Wat wel gezegd moet worden is dat dit onder zeer discutabele omstandigheden gebeurde. Een diepe bal bracht Tim Spoor in buitenspelpositie 1 op 1 met Maarten Oosterik. De Fleringse verdedigers stopten met lopen en grensrechter Marvin Kuipers van Fleringen stak zijn vlag in de lucht. Tot ieders verbazing negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal en keurde hij de goal goed. De protesten van Fleringen kwam assistent-trainer Wilco Broekhuis zelfs op een gele kaart te staan.

Fleringen liet zich niet zomaar uit het veld slaan. Jasper Slaghekke kwam in de ploeg voor Tim Stopel en het spel golfde op en neer. Fleringen werkte hard, stak veel energie in de wedstrijd en probeerde met veel inzet alsnog de 4-3 te scoren. Ook Sportlust was gevaarlijk via met name de rappe Toon van Dam en de lastig te bespelen Jozic. In de slotminuut werd het harde werken van de ploeg van Hielke aan de Stegge beloond. Een schitterende voorzet van de ingevallen Gijs Koopman werd door goudhaantje Bram Meen fraai achter Dubbink geschoten. Wat volgde was een enorme ontlading en eindelijk weer 3 punten voor Fleringen! Een goede overwinning voor Fleringen die vooral op inzet en strijdlust werd behaald.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer