Heren HC Twente met 8-3 te sterk voor Lelystad

Zondag stonden de heren van Twente tegenover Lelystad, de nummer 6 van de ranglijst. Op papier zou dit geen ingewikkelde tegenstander moeten zijn, maar het spel bij Twente verliep erg moeizaam en fouten werden gemaakt. Maarten Adolfen zorgde gelukkig als snel voor de 1-0 vanuit een strafcorner en een mooie tip in van Christiaan Koekenberg bracht de heren op 2-0 voorsprong.
Het antwoord liet niet lang op zich wachten want Lelystad was duidelijk van plan drie punten mee te nemen en zette de stand op 2-1.

De wedstrijd verliep nog steeds niet soepel, maar met een mooie backhand vergrote Olivier Boenk de voorsprong van Twente weer naar 3-1, hierop reageerde Lelystad met de 3-2.  Ondanks dat Twente de doelpunten wel maakte, kreeg de tegenstander toch te veel kansen. Achterspeler Stijn Hulshof bracht de bal met een wereldsprint, helemaal tot in de cirkel van Lelystad waarna Wouter Smulders deze mooi intikte en Branko Oude Middendorp zorgde voor een mooie voorzet die Olivier Boenk in het net kon leggen. Met 5-2 ging Twente de kleedkamer in voor een goed gesprek met coach Paul Schulz.

 

Na de rust werd het spel iets beter, en hoewel Lelystad de 5-3 scoorde wist Twente de kalmte in het spel te houden. Via een mooie voorzet van Olivier Boenk, kon Wouter Smulders er weer eentje inleggen, 6-3. Dat Olivier Boenk (foto) deze wedstrijd ver boven het niveau van de rest uitsteeg bewees hij met het 7e doelpunt. Als een ware jongleur wist hij met voortreffelijke bal beheersing, deze tussen alle spelers door te draaien en vervolgens over de keeper in de goal te leggen. (Zie video) En om het af te maken tikte hij ook het 8ste doelpunt er nog even in. Einduitslag 8-3, niet de beste wedstrijd maar de drie punten blijven in Hengelo.

Doelpuntenmakers: Olivier Boenk (4x), Wouter Smulders (2x), Christan Koekenberg (1x) en Maarten Adolfsen (1x).

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer