Manderveen verliest geflatteerd van TVV in Enschede

Klokslag 14.00 uur floot dhr. Kieremet in Enschede voor de aftrap tussen het treffen van TVV – Manderveen. De wedstrijd was amper 120 seconden bezig toen de balvaste spits van TVV werd bereikt, hij liet de bal 2 keer stuiteren en haalde venijnig uit. Keeper Bram Korte had het na kijken. De rood hemden herpakten zich goed, de duels werden gewonnen en er werd strijdlust op de mat gelegd. Hier tegen over zette de behendige Enschedeërs een paar goed lopende aanvallen, wel zonder resultaat.

Direct na rust werd er een tikkeltje kinderachtig gefloten voor een overtreding van Timo Paus op randje 16 meter. Hier wist de routinier van TVV wel raad mee, de bal werd namelijk netjes over de muur in het netje gelegd. Echter iedereen die nu dacht dat de wedstrijd was gelopen had het mis. Manderveen werd steeds gevaarlijker en de achterhoede van TVV had bij vlagen grote moeite met de snelle counters van de Manderveense selectie.

De 3-0 werd echter wel na een dik uur spelen op het scorebord gezet. Een vlotte aanval van rechts werd laag voor geschoven en werd door een TVV’er simpel ingetikt, die zich overigens makkelijk vrij liep met een goede loopactie. De ruggen moesten weer worden gerecht door het vlaggenschip van Manderveen. Door een overtreding op rand zestien werd er gefloten voor een vrije trap voor Manderveen. Deze vrije trap werd echter niet benut door Joris Wesselink en belandde in de muur. Een corner was het gevolg. De bal werd voor geslingerd en werd binnen gekopt door dezelfde Joris Wesselink. De hoop op een resultaat werd hierop snel weer aan flarden geschoten door TVV, welke de 4-1 binnen schoot.

De ruimtes werden groter op het veld en een open wedstrijd was hiervan het gevolg. Kas Rikmanspoel werd in de diepte aan gespeelt door Wout Wesselink, hiermee wist de gelegenheidsspits wel raad, hij ramde de bal in het dak van de goal. Nu het 4-2 stond werd alles bij gezet voor een resultaat in Enschede, en er volgenden ook zeker enkele kansen. Rick Stopel liet een kanonskogel vliegen richting de kruising van de goal, deze bal werd echter knap gepareerd door de goed keepende sluitpost uit Enschede. De wedstrijd werd in de laatste minuten in het slot gegooid door TVV en zij brachten de eindstand op 5-2.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer